Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Εκτίμηση καιρού τρέχουσας εβδομάδας.

Νέα διαταραχή  από τα δυτικά της Ιταλίας   με πορεία  Α.ΒΑ προς την χώρα μας θα επιφέρει συνθήκες εκδήλωσης βροχών και τοπικών καταιγίδων  τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Κυρίαρχες υποψήφιες περιοχές της ΒΔ χώρας σε πρώτη φάση  [ Τρίτη ]και εν συνεχεία σε δεύτερο χρόνο προς Τετάρτη   στα υπόλοιπα δυτικά διαμερίσματα καθώς και στα βόρεια τμήματα  συμπεριλαμβανόμενου και του Α.ΒΑ Αιγαίου.
( Πιθανών τοπικά τα φαινόμενα να είναι έντονα συνεπώς η απαραίτητη προσοχή.)

Πιθανότητα βροχών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επαναφορά ήδη Ν.ΝΑ ρεύματος με ανέμους εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 μποφόρ και πιθανών ριπές και 8 μποφόρ .
Η θερμοκρασία σε άνοδο με μέγιστες τιμές 17-19 βαθμούς Κελσίου αναλογικά στα κεντρικά και νότια και  κατά τρις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια.

Κρύο το πρωί και τα βράδυ στα ηπειρωτικά.



Βαδίζοντας προς την Πέμπτη και στο υπόλοιπο της εβδομάδας πλέον εξασθενούν τα φαινόμενα με εξαίρεση ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια διαμερίσματα της επικρατείας και ταυτόχρονα στροφή των ανέμων σε Δ.ΒΔ με εντάσεις 5 έως τοπικά και 6 μποφόρ με ταχεία στροφή και πάλι αυτών σε Β.ΒΑ με αποτέλεσμα σχετικής πτώσης της θερμοκρασίας.



Προοπτική μεσοπρόθεσμα...

Αμφιλεγόμενη η τάση του καιρού  με πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας ενδιάμεσα και βαδίζοντας στα τέλη του μήνα και  πιθανή κατάβαση ψυχρότερων αερίων μαζών από την μια πλευρά , η τελικώς αντικυκλωνικες συνθήκες όπου με ασφαλή δεδομένα αναμένουμε τις καιρικές εξελίξεις.

Υ-Γ

Ο Νοέμβρης συνηθίζει την ασταθή συμπεριφορά του έως ότου δώσει την σκυτάλη στον χειμώνα δίνοντας ανασφάλεια σταθερών δεδομένων.

Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.

 Sozon Poyntos.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...