Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Εκτίμηση για τον Καιρό του Τριημέρου στη Δυτική Αττική .


Όρος Πατέρα από τα Μέγαρα 

  Φίλες και φίλοι χαίρετε, μετά από ένα μεγάλο διάστημα Αντικυκλωνικών συνθηκών με καλές γενικά καιρικές συνθήκες,φαίνεται ότι και με τα τελευταία στοιχεία ο καιρός θα αλλάξει στη Χώρα μας την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε με φαινόμενα βροχών πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα ορεινά κυρίως από τη Παρασκευή και μετά .
  Πάμε να δούμε όμως τι Καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο Δυτικό Άκρο του Νομού Αττικής το επόμενο Τριήμερο δηλαδή τη Τρίτη τη Τετάρτη και τη Πέμπτη,διότι από τη Πέμπτη και μετά θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα και προς το τέλος της εβδομάδας αλλαγή των καιρικών συνθηκών και θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο μας .
Διάγραμμα για τη Δυτική Αττική από το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Καιρού 
Διάγραμμα για τη Δυτική Αττική από το Αμερικάνικό Μοντέλο Καιρού  


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ . 

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 .

  Γενικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις κυρίως προς τις βραδινές ώρες, οι άνεμοι προοδευτικά θα ενταθούν από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και προοδευτικά με ριπές ισχυρών 3 με 4 και προοδευτικά με ριπές 6 ίσως και 7 bft, ενώ η θερμοκρασία σε Μέγαρα και Ελευσίνα θα κυμανθεί από 11°C έως 19°C . 

Τετάρτη  14 Νοεμβρίου 2018 .

  Η ημέρα στις περιοχές της Δυτικής Αττικής θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις παροδικά λίγο πιο αυξημένες,οι άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 και παροδικά 5 bft με τάση εξασθένησης,η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί σε Μέγαρα και Ελευσίνα από 10°C έως 17°C . 

 Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.

  Παρόμοιος καιρός με τη Τετάρτη,νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά περιόδους,οι άνεμοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 bft,ενώ η θερμοκρασία στα επίπεδα της Τετάρτης θα κυμανθεί σε Μέγαρα και Ελευσίνα από 10°C έως 17°C .  

  Έως εδώ λοιπόν γιατί από τη Πέμπτη και μετά κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με πιο κρύες συνθήκες και πιο Κρύο γενικά μοτίβο όπου θα σας ενημερώσουμε .


Γεράνεια Όρη 
κορυφή το Μακρυπλάγι στα 1.369 μέτρα υψόμετρο .

 Τα Γεράνεια Όρη είναι οροσειρά που καταλαμβάνει το ανατολικότερο τμήμα του νομού Κορινθίας και φτάνει μέχρι τα όρια της Δυτικής Αττικής. Εκτείνεται κατά διεύθυνση Ανατολή - Δύση, δυτικά του Όρους Πατέρα στα Μέγαρα και βόρεια του Λουτρακίου, καταλήγωντας στο Ακρωτήριο των Ολμιών στον Κορινθιακό κόλπο.
  Είναι βουνό σχετικά απόκρημνο γνωστό από την αρχαιότητα, με όνομα θηλυκού γένους: η Γεράνεια ή Γερανεία, όπως το αναφέρουν ο Θουκυδίδης και ο Παυσανίας. Το όνομά του οφείλεται, κατά την αρχαία παράδοση, από τους γερανούς που οδήγησαν τον Μέγαρο σε αυτά για να σωθεί κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.
Κατά τον Παυσανία Γερανία ονομάζονταν η χερσαία απόληξη των Μεγάρων που μοιάζει με λαιμό γερανού.
Σήμερα το βουνό περιστοιχίζεται από τους δήμους Μεγαρέων, Βιλίων, Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
  Το βουνό διαθέτει πλούσια χλωρίδα από πεύκα, δρύες, έλατα και αποτελεί βιότοπο περίπου 950 ειδών φυτών και δεκάδων ειδών ζώων,αν και αρκετά στρέμματα κάηκαν φέτος το Καλοκαίρι από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου όπου ξεκίνησε από τη θέση Αέρας των Γερανείων κατακαίοντας πεύκα και έλατα και έφτασε έως τη παράλια της Κινέτας καίγοντας μέχρι και σπίτια . Αποτελεί βέβαια προστατευόμενη περιοχή του Natura 2000. Προσφέρεται για αναρρίχηση, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία.
  Η θέα από τις κορυφές του καλύπτει όλη τη γύρω περιοχή, Αττική, Μέγαρα, Σαρωνικό και Κορινθιακός κόλπος. Ψηλότερη κορυφή το Μακρυπλάγι στα 1.369 μέτρα όπου και υπάρχει πύργος επικοινωνιών του ΟΤΕ. Είναι το Τρίτο μεγάλο βουνό του Νομού Αττικής μετά τη Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα και το Δεύτερο στην Δυτική Αττική μετά τον Κιθαιρώνα .
Η ομορφιά των Γερανείων χιονισμένα έως τους Πρόποδες .

Γεράνεια Όρη περιοχή Αέρας

πηγή Wikipedea .

Εύχομαι σε όλους Καλή εβδομάδα με υγεία και καιρική καρτερία ,Κόκκαλης Σταύρος ένας από τους Διαχειριστές της Καιρικής ομάδας Worldwide Weather . 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...