Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Προσέγγιση καιρού επόμενων ημερών. (Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων).

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.



-Σε κλοιό διαδοχικών  συστημάτων εισέρχεται η χώρα μας αρχής γενομένης από τα ξημερώματα προς Κυριακή και από το ΒΔ άκρο της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες με τάση επέκτασης αυτών μέχρι το βράδυ σε όλη την δυτική χώρα καθώς και της κεντρικής χώρας των δυτικών πλευρών αυτών.


Την Δευτέρα βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά καθώς επίσης στο Α.ΒΑ Αιγαίο ,

Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Εξασθένηση των φαινομένων προς το βράδυ.



Την Τρίτη άστατος καιρός με  βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας κατά διαστήματα.


-  Εκ νέου σύστημα την Τετάρτη και Πέμπτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην προσήνεμη επικράτεια και ταυτόχρονα και εισροή ψυχρότερων αερίων μαζών αρκετά ικανές για χιονοπτώσεις στα ορεινά η και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας όπου θα αναφερθούμε σε νέο δελτίο μετά το πέρας της πρώτης διαταραχής.


Αττική - Θεσσαλονίκη.


Βροχές και καταιγίδες κυρίως Δευτέρα - Τρίτη.



Άνεμοι.

Ν.ΝΔ ρεύματος τουλάχιστον έως και την Τρίτη με εντάσεις αυξανόμενης ροής 5 έως 6 μποφόρ σταδιακά 7 έως 8 μποφόρ.



Τάση στροφής αυτών από την Τετάρτη σε Β.ΒΔ στη δυτική χώρα και σε Β.ΒΑ στην ανατολική χώρα και οδεύοντας στην Πέμπτη και την Παρασκευή σταδιακά σε ατόφιο βόρειο ρεύμα με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 στο Ιόνιο πέλαγος ενώ στο Αιγαίο τοπικά  και  8 μποφόρ .


Θερμοκρασία.

Μέγιστες τιμές έως και την Τρίτη και εξαιτίας του νοτίου ρεύματος από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο ενώ στο ΒΔ άκρο και επιλεκτικές μονοψήφιες τιμές.


Σε σταδιακή πτώση οδεύοντας προς την Τετάρτη με περαιτέρω αίσθηση αυτής στο υπόλοιπο της εβδομάδας με μονοψήφιες τιμές σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά όπου θα αναφερθούμε εκ νέου .



ΥΓ.

Αυτής της υφής συστήματα [κλασικά της εποχής] με μέτωπα κακοκαιριές με σχετική διάρκεια και πιθανής έντονης δυναμικής παραμονεύουν πάντα διαμορφώσεις κατανομής και υετού και περιοχών όπου η πορεία αυτών , η σύμπραξη του ανεμολογικού πεδίου ,οι πιθανές εκβαθύνσεις αυτόν και λοιποί παράμετροι  όπως το ζεστό λόγου χάριν Ιόνιο περίπου στους 20-21 βαθμούς Κελσίου και 17 με 18 βαθμούς Κελσίου το Αιγαίο.


Συμπερασματικά ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος τα μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και κανόνων της πολιτικής προστασίας είναι απαραίτητα προς αποφυγήν δυσάρεστων καταστάσεων είτε από ηλεκτρικές εκκενώσεις , είτε τοπικών πλημμυρικων επεισοδίων, είτε χαλαζοπτώσεων [ υπαρκτή πιθανότητα], είτε απότομων ριπαίων ανέμων.


Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.


Sozon Poyntos.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...