Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Εκτίμηση Καιρού Νέας Εβδομάδας για τη Δυτική Αττική."Καιρική Ησυχία!"Ποιά ζώα μπορούν να προβλέψουν τον καιρό σύμφωνα λαϊκή παράδοση.


Τα Μέγαρα σε Φθινοπωρινό μοτίβο .


  Φίλες και φίλοι χαίρεται,μετά από μια εβδομάδα η "καιρική ησυχία" θα συνεχιστεί κατά μεγάλη πιθανότητα και αυτή την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.
  Χωρίς λοιπόν κάτι το ιδιαίτερο ως προς τον καιρό για τη Δυτική Αττική και αυτή την εβδομάδα με τους Βόρειους ανέμους να ενισχύονται παροδικά  αλλά και τη μικρή πτώση των θερμοκρασιών,κατά τα άλλα λίγες τοπικές συννεφιές  κατά διαστήματα.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

  Το Σαββατοκύριακο λίγη συννεφιά κατά διαστήματα κυρίως αύριο Σάββατο 13 Οκτωβρίου όπου ίσως παροδικά αφήσουν κάποια ασθενή βροχή κυρίως στα πιο ορεινά της περιοχής μας,οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις μέτριοι 3 με 4 bft ενώ ίσως παροδικά φτάσουν και τα 5 bft ,η θερμοκρασία σε Μέγαρα και τις περιοχές του Θριασίου Πεδίου θα κυμανθεί από 16°C εως 22 °C με 23°C.   

Και η νέα εβδομάδα στο ίδιο μοτίβο ο καιρός στη περιοχή μας με συννεφιά κατα διαστήματα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα,οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις Δευτέρα και Τρίτη μέτριοι στα 4 με 5 bft ενώ παροδικά και 6 bft ,από τη Τετάρτη θα στραφούν σε ΒΔ και θα εξασθενήσουν,η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε γενικές γραμμές θα κυμανθεί από 15°C εως 22°C.

  Έτσι λοιπόν θα κυλήσει ο καιρός στη Δυτική Αττική και τη νέα εβδομάδα,η αναμονή είναι η καλύτερη προσμονή λένε,μιας και απ ότι φαίνεται απ τα μέχρι τώρα στοιχεία μετά της 20 Οκτώβρη οι θερμοκρασίες θα πάρουν τη κατιούσα ενώ και απο άποψη φαινομένων παίρνουν "ζωή" τα διαγράμματα με τις βροχές να επανέρχονται,είναι νωρίς βέβαια ακόμα αλλά σαν τάση αυτο δείχνουν.
Τα Μέγαρα σε Χειμερινό μοτίβο.



Χιονισμένα τα πεδινά των Μεγάρων 


Ποιά ζώα μπορούν να προβλέψουν τον καιρό;Λαϊκή παράδοση και Μετεωρολογία!

 Παρατηρώντας τη συμπεριφορά των ζώων οι αρχαίοι λαοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλά από αυτά είναι ικανά να καταλάβουν τι καιρός έρχεται. Η αλλαγή συμπεριφοράς τους και όχι μόνο, είναι σημάδια ότι κάτι αλλάζει στις καιρικές συνθήκες.
Έτσι λοιπόν η φύση και ο καιρός έχει τους "δικούς της μετεωρολόγους ". 
  Απο τα βατράχια μέχρι τα πρόβατα και απο τους γλάρους και τα Ψαρώνια εως τα μυρμήγκια τις μέλισσες και τις τσιλιβίθρες ή λευκοσουσουράδες, η φύση στέλνει τους "μετεωρολόγους"της για να πουν με τον τρόπο τους ότι ο καιρός θα αλλάξει.
  Οταν οι βάτραχοι κράζουν δυνατά,τότε έρχονται καταιγίδες,εαν οι γλάροι πετούν σε χαμηλο υψος κοντα στη στεριά σε κύκλους τότε έρχεται Κακοκαιρία και μάλιστα ισχυρή

Οι γλάροι και τα σημάδια τους .

,όταν τα μυρμήγκια κάνουν φωλιές με το χώμα να είναι αρκετά ψηλό στη φωλιά τους τότε οι βροχές θα είναι αρκετές,όταν τα ψαρώνια (μαύρα πουλιά) πετούν σε σύνολα και σε συστάδες τον Χειμώνα στις πόλεις τότε το κρύο θα είναι τσουχτερό,

Λευκοσουσουράδα η "παιχνιδιάρα του Χιονιού"   

εαν οι λευκοσουσουραδες ή τσιλιβίθρες
(μικρά πουλάκια του βουνού) κατέβουν στις πόλεις και τα δείτε σε πεζοδρόμια,τότε Χιονοκακοκαιρία θα έρθει και στα πεδινά, οι μέλισσες δεν βγαίνουν από τη φωλιά τους; Τότε μην βγείτε ούτε εσείς, αφού η κακοκαιρία είναι προ των πυλών και μάλιστα ισχυρή!
  «Άσπρος ήλιος, μαύρη μέρα», «Όταν τσιμπάνε οι μύγες θα βρέξει». Η πρόγνωση του καιρού μέσα από τα σημάδια της φύσης και τις αντιδράσεις των ζώων.  Αιώνες πριν δημιουργηθεί η επιστήμη της μετεωρολογίας και ανακαλυφθούν εργαλεία όπως το βαρόμετρο, το θερμόμετρο και φτασαμε εως σήμερα με τα Παγκόσμια Αριθμητικά Μοντέλα προσομοίωσης, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τα σημάδια της φύσης για να προβλέψουν τις καιρικές συνθήκες. Η φύση προειδοποιεί για την οποιαδήποτε μεταβολή του καιρού σε μία περιοχή πολύ πριν αυτή συμβεί, με διάφορα οπτικά φαινόμενα αλλά και εκδηλώσεις ζώων, κάτι που παρατηρούσαν πιο έντονα και πιο εύκολα οι γεωργοί, οι ναυτικοί, οι βοσκοί και γενικά οι άνθρωποι που εργάζονταν στην ύπαιθρο. Οι παρατηρήσεις των ανθρώπων αυτών αποτυπώθηκαν σε γνωμικά τα οποία πέρασαν ως κληρονομιά από γενιά σε γενιά. Τα γνωμικά και οι προσωπικές παρατηρήσεις που για αιώνες βοηθούσαν τους ανθρώπους στην πρόγνωση των καιρικών φαινομένων, συνδυάστηκαν μετά με την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και τις σύγχρονες προσπάθειες των επαγγελματιών μετεωρολόγων.
 Έτσι λοιπόν πριν καν βγει η επιστήμη της Μετεωρολογίας η Φύση είχε και έχει προνοήσει για όλα .

Πηγή ορισμένων δεδομένων "η μηχανή του χρόνου"

Με εκτίμηση επιμέλεια Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των διαχειριστών της καιρικής ομάδας Worldwide Weather .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...