Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών..( Με χαμηλούς τόνους η υφή του καιρού μέχρι νεότερης.)

Με θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα χωρίς ( υπερβολές ) όπου ταυτόχρονα το πρωί και το βράδυ η ψύχρα θα μας θυμίζει το φθινόπωρο και την ημέρα μια θερμοκρασιακή ισορροπία και κανονικότητα ανάμεσα στο παιχνίδισμα των αντικυκλώνων και των χαμηλών πιέσεων.



Αιτία όλων από την μια το αντικυκλωνικο πεδίο στα βόρεια κράσπεδα της Ευρώπης και από την άλλη οι χαμηλές πιέσεις στην ανατολική μεσόγειο θα δίνουν την δίοδο ενός Β.ΒΑ ρεύματος στην ανατολική χώρα με αυξομειώσεις στις εντάσεις  με μέγιστη τιμή 6 έως 7 μποφόρ.



Η θερμοκρασία χωρίς μεγάλες αποκλίσεις στα όρια των 24 έως 26 βαθμών μέγιστη όπου δεν δρα εύκολα το βοριαδάκι ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες κάτω από το φάσμα των 20 βαθμών Κελσίου.


Σημαντικό στοιχείο επίσης η μεταβλητότητα  και η ήπια ένταση των ανέμων στην δυτική και νότια χώρα με πυρήνα Ν.ΝΑ ρεύματος και σε κεντρικά ηπειρωτικά  όπου θα επιφέρει ευνοϊκές      συνθήκες ( μετά από καιρό )εμφάνισης τοπικών ομιχλών.


Από άποψης φαινομένων θα έγκειται κυρίως στην δυτική και νότια χώρα με επιλεκτικότητα και μεμονωμένα στα ηπειρωτικά από ψήγματα αστάθειας.


Αιτία η δυσκολία ενός οργανωμένου συστήματος κοντά στο κατώφλι της χώρας καθώς η κόντρα των αντικυκλωνικων πιέσεων με τα ισχυρά χαμηλά του ατλαντικού εμποδίζουν μια πιο οργανωμένη ασταθής υφή του καιρού νοτιότερα.


Η προοπτική του καιρού αφήνει παράθυρο για είσοδο ψυχρότερων αερίων μαζών νοτιότερα με πιθανότητα κυκλογενεσης οργανωμένου συστήματος .


Υ.Γ.


Στατιστικά και παραδοσιακά είναι πασίγνωστο το λεγόμενο καλοκαιράκι του Αγ. Δημητρίου και ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια ο καιρός μας έχει συνηθίσει στην μεγάλη μας εθνική εορτή είτε με ηλιοφάνεια και κομψές θερμοκρασίες είτε με περισσότερη ψύχρα και λιγοστά φαινόμενα με επιλεκτικότητα.


Θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος?

 Από αποκοπή ψυχρών αερίων μαζών έως επιβεβαίωση της παράδοσης του Αι Δημήτρη [ Μικρό καλοκαιράκι..)



Εκ της διαχείρισης  Worldwide Weather.



Πηγη φωτο .
https://www.filathlos.gr

Sozon Poyntos.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...