Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ο Καιρός τη νέα εβδομάδα στη Δυτική Αττική "Καιρική Ησυχία"!Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα το φθινόπωρο ;





  Όπως κάθε φορά χαιρετώ όλους τους φίλους και τις φίλες που τους αρέσει ο καιρός,αλλά κι εκείνους που απλά θέλουν να ρίξουν μια μάτια στην προοπτική της εξέλιξης για τον καιρό στην Δυτική Αττική.
  Πέρασε μια εβδομάδα από την έλευση ενός "Ζορμπά" που χόρεψε στο "ταψί" ορισμένες περιοχές με ασταμάτητες βροχές και με ανέμους,όπως και τη Δυτική Αττική, ενώ άλλες τις άφησε ανεπηρέαστες  με το πέρασμα του,μέσα λοιπόν σ αυτήν την εβδομάδα δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο από άποψη καιρικών φαινομένων πέρα από σκαμπανεβάσματα των θερμοκρασιών συννεφιές που πήγαιναν κι ερχόντουσαν άλλοτε αφήνοντας κάποιες ψιχάλες και άλλοτε απλά για να δηλώσουν τη παρουσία τους στον Ελλαδικό χώρο .
  Έχουμε μπει πλέον στο Φθινόπωρο μια εποχή,όπου προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση του Χειμώνα,είναι λογικό στον καιρό λοιπόν μετά από έλευση τέτοιον συστημάτων με μεγάλη δυναμική που φέρνουν  σε αρκετές περιοχές  βροχές ενός διμήνου για παράδειγμα,να ισορροπεί η φύση με μια καλοκαίρια μετά δηλαδή μ έναν αντικυκλώνα που θα φέρνει ηλιοφάνειες ,έτσι είναι το φυσιολογικό εν μέρη,έτσι θα προετοιμαστεί  η φύση και η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας να ξανά "γεννήσει" νέα Βαρομετρικά Χαμηλά δηλαδή νέες κακοκαιρίες όπου θα επηρεάσουν την εκάστοτε περιοχή .


Πάμε να δούμε τον καιρό στη Δυτική Αττική τη νέα Εβδομάδα .

  Η νέα Εβδομάδα λοιπόν δεν θα φέρει κάτι το αξιόλογο στην περιοχή μας ,μιας και γενικά η Χώρα μας δεν θα επηρεαστεί από κάτι αξιόλογο.

   Έτσι διαδοχικές συννεφιές κατά διαστήματα θα έχουμε στην περιοχή μας κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες καθ όλη τη διάρκεια εβδομάδας και στη πόλη των Μεγάρων αλλά και τις περιοχές του Θριασίου Πεδίου,οι άνεμοι από Ν ΝΔ  διευθύνσεις κυρίως τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου, ενώ από Τρίτη 09 Οκτωβρίου και μετά  θα στραφούν σε Β ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι στα 3 με 4 bft  όπου ίσως να ενισχυθούν κατά τόπους φτάνοντας τα 5 bft,η ελάχιστες  θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε Μέγαρα και Ελευσίνα θα κυμανθούν μεταξύ των 16°C και 17°C ενώ η μέγιστες θα κυμανθούν μεταξύ  των 23°C και 25°C .
  Τίποτα το ιδιαίτερο λοιπόν αυτή την εβδομάδα μια "καιρική ησυχία" θα επικρατήσει ως επί το πλείστον στον πιο δύσκολο καιρικά νομό της Χώρας μας στον νομό Αττικής και συγκεκριμένα ,εδώ,στο Δυτικό Άκρο . 




Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα το φθινόπωρο ;
Η αλλαγή του χρώματος οφείλεται στο ότι μικραίνει η μέρα !
  

  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αλλάζει το χρώμα των φύλλων στα δέντρα το φθινόπωρο; 
  Γιατί το πράσινο γίνεται, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο;Το χρώμα στα φύλλα των φυτών οφείλεται σε τρεις χημικές ουσίες: στη χλωροφύλλη (που προσδίδει το πράσινο χρώμα) στα καροτενοειδή (κίτρινες, πορτοκαλί και καφετί αποχρώσεις) και στις ανθοκυανίνες (κόκκινο χρώμα).
Την άνοιξη και το καλοκαίρι παράγεται χλωροφύλλη σε μεγάλες ποσότητες.
  Στα φύλλα ωστόσο, υπάρχουν και τα καροτενοειδή, όμως σε μικρότερες ποσότητες και επικαλύπτονται από τη χλωροφύλλη. Γι’ αυτό το λόγο τα φύλλα έχουν πράσινο χρώμα.Όταν μπει το φθινόπωρο και μικρύνει η διάρκεια της ημέρας, τα φυτά ελαττώνουν την παραγωγή χλωροφύλλης. Έτσι αρχίζουν να φαίνονται τα καροτενοειδή, που δίνουν το κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα στα φύλλα, και αρχίζουν να παράγονται και οι ανθοκυανίνες, που προσδίδουν σε κάποια φυτά κόκκινο χρώμα στα φύλλα,σύμφωνα με τους ειδικούς .
  Φυσικά παίζει ρόλο και ο καιρός με τη δική του πινελιά στα χρώματα της φύσης,η υγρασία αλλά και οι βροχές που προκαλούν υγρασία βοηθούν όταν θα βγει ο ήλιος και με τη θερμοκρασιακή διαφορά  να αλλάζουν το χρώμα τους τα φύλλα ,έτσι λοιπόν μετά από κάθε Κακοκαιρία ή τα λεγόμενα Πρωτοβρόχια συνήθως ο ήλιος βγαίνει με αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες τα φύλλα των δέντρων και των φυτών να αλλάζουν χρώμα σταδιακά κατά τη διάρκεια της εποχής. 
  Το Φθινόπωρο λοιπόν είναι η μεταβατική εποχή όπου βοηθά τη φύση,τη προετοιμάζει για τον Χειμώνα,άρα ο καιρός το Φθινόπωρο έχει διάφορες εναλλαγές μεταξύ Καλοκαιριού και Χειμώνα βοηθώντας τα φυτά να απολέσουν τα φύλλα τους,έτσι κανένας να μη πιστεύει ότι το Φθινόπωρο  πρέπει να έχουμε συνεχείς βροχές και μουντάδα,η Φύση και ο Καιρός ξέρουν ακριβός τι θα κάνουν!  

Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ τις ευχές μου σε όσους έχουν τα ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥΣ αυτή την εβδομάδα  ,με εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των διαχειριστών της Καιρικής Ομάδας Worldwide Weather . 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...