Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

"Ο ήλιος...ο Ηλιάτορας!"Εκτίμηση Καιρού για το υπόλοιπο της Εβδομάδας στη πόλη των Μεγάρων και των περιοχών της Δυτικής Αττικής .



Το ξωκλήσι του Σωτήρος Χριστού στον κάμπο των Μεγάρων χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι ένα από τα σημαντικότερα που υπάρχουν στην πόλη.

  Φίλες και Φίλοι χαίρεται,στη συνέχεια του καιρού για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής για το υπόλοιπο της εβδομάδας το άρθρο που ακολουθεί, έτσι ώστε να συμπληρώσουμε την εβδομάδα που πορευόμαστε καιρικά,ετσι “Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας,ο πετροπαιχνιδιάτορας”του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη κυριαρχεί ως επί το πλείστον . 

  Όπως είχα αναφέρει λοιπόν και στο προηγούμενο άρθρο για την Εκτίμηση των περιοχών της Δυτικής Αττικής,η πολύ καλές θερμοκρασίες που μάλιστα σε ορισμένες περιοχές στο Δυτικό άκρο του νομού μας έφτασαν ακόμα και τους 22°C θα συνεχιστούν με κορύφωση το Σαββατοκύριακο ,βέβαια δεν έλειψε  η σκόνη που μας ήρθε σαν "επίσκεψη"από την Αφρική αλλά και οι τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως τη Δευτέρα που μας πέρασε με τη μορφή "λασποβροχής",όπως είχε αναφερθεί .
 Ο καιρός,όπως και η φύση αυτή την εποχή περνούν στην περίοδο της "αναγέννησης",οι κάμποι ανθίζουν,τα δέντρα αρχίζουν και πετούν τα μπουμπούκια τους και τα ζώα ξυπνούν από τη Χειμερία νάρκη του χειμώνα,όμως καμιά φορά αυτά όλα που η ίδια η πλάση προετοιμάζει,για την Άνοιξη που ημερολογιακά έρχεται στις 21 Μαρτίου ,βιάζονται με αποτέλεσμα όταν μια απότομη αλλαγή του καιρού γίνει τότε να τα "μπερδέψει"κι έτσι να έχουμε καταστροφές στη γεωργία κυρίως .
  Έτσι απ ότι φαίνεται γενικά ,δεν θα έχουμε ιδιαίτερες αλλαγές στο καιρικό σκηνικό ,πέρα από κάποιες βροχές στα Δυτικά  Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος για αύριο Πέμπτη,όπου η αλλαγή αυτή θα είναι πολύ γρήγορη και τα φαινόμενα τοπικά,η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι από Ν ΝΔ διευθύνσεις κυρίως. Η σκόνη θα συνεχίσει τη "παρέλαση"της σε κάποιες περιοχές,ενώ από τη Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο θα έχουμε και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας .Πάμε να δούμε αναλυτικά τις καιρικές συνθήκες στη πόλη των Μεγάρων και των περιοχών της Δυτικής Αττικής :



Εκτίμηση Καιρού για το υπόλοιπο της Εβδομάδας στη πόλη των Μεγάρων και των περιοχών της Δυτικής Αττικής .


  Για αύριο Πέμπτη 08 Μαρτίου και τη Παρασκευή 09 ( Γ'στάση των Χαιρετισμών ) στη πόλη των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στους ορεινούς όγκους του Όρους Πατέρα και των Γερανείων όπου υπάρχει πιθανότητα αύριο τις μεταμεσονύχτιες ώρες και κυρίως τη Παρασκευή τις πρώτες πρωινές να αφήσουν κάποιους όμβρους,οι άνεμοι αύριο ενισχυμένοι  από Δ ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4 με 5 και παροδικά 6 bf,ενώ τη Παρασκευή θα στραφούν σε Δ ΒΔ διευθύνσεις  και θα εξασθενίσουν φτάνοντας τα 3 bf,  η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας θα κυμανθεί από 11°C έως 19°C,ενώ τη Παρασκευή σε μικρή πτώση κυρίως στις ελάχιστες τιμές θα κυμανθεί από 8°C έως 18°C.


  Το Σάββατο 10 Μαρτίου και τη Κυριακή 11 (Γ΄ Κυριακή των Νηστειών,της Σταυροπροσκυνήσεως),στη Πόλη των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου γενικά προβλέπετε αίθριος καιρός με τον ήλιο να κυριαρχεί ,οι άνεμοι και τις δυο ημέρες από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία το Σάββατο στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας θα κυμανθεί από 8°C έως 19°C,ενώ τη Κυριακή σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 10°C έως 21°C .  


  Έτσι λοιπόν θα ολοκληρωθεί η εβδομάδα θυμίζοντας παρατεταμένη Άνοιξη θερμοκρασιακά,χωρίς κάτι το ιδιαίτερο,ενώ η φύση "αναδιοργανώνεται"και ο καιρός παίρνει "ανάσες ξεκούρασης",η νέα εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει με πτώση των θερμοκρασιών και τις βροχές να μας ξανάρχονται,φυσικά όλα αυτά μέσα από την ομάδα μας στη καιρική μας πορεία .
  Όλα έρχονται στην ώρα τους ,έτσι πιστεύω πως με αυξομοιώσεις των θερμοκρασιών αλλά και με βροχές που θα εναλλάσσονται με Ηλιοφάνεια θα γίνει η αλλαγή των εποχών . 

Η κρήνη του Θεαγένους


Σήμερα ένα αφιέρωμα στη "ΚΡΉΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΓΈΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΆΡΩΝ "    


Η κρήνη του Θεαγένους
Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία των Μεγάρων είναι η ονομαζόμενη «Κρήνη του Θεαγένους » . Η κρήνη είναι από τα γνωστότερα κτίσματα υδροδότησης του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου ,κατασκευάστηκε τον 5ο π.Χ αιώνα με σκοπό την υδροδότηση της πόλης και είναι δείγμα μεγαλοφυούς αρχιτεκτονήματος μιας και εκτός της κεντρικής λεκάνης άντλησης του νερού, είχε και δύο δεξαμενές αποθήκευσης του νερού με ξεχωριστή τροφοδότηση, με σκοπό να συνεχίζεται να αποθηκεύεται νερό στην μία ενώ η άλλη καθαρίζονταν. Είναι κατασκευασμένη πάνω από αρχαιότερη κρήνη πιθανότατα του τυράνου Θεαγένη από όπου πήρε και το όνομά της.Το νερό που αντλείτο κατά την διάρκεια της νύχτας μεταφερόταν στις δεξαμενές όπου είχε προβλεφθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων πρόσοψη μήκους δεκατεσσάρων μέτρων από όπου έπαιρναν τον νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες.Η επιφάνεια των δεξαμενών ήταν επικαλυμμένη με ένας είδος ασφάλτου που προέρχονταν από την Κασπία θάλασσα ή την Μεσοποταμία και η χρήση της σε κτήριο υδροδότησης είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα.Πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή Ορκός έφεραν στο φως υδρομαστευτικές σήραγγες που συνέλεγαν και μετέφεραν το νερό στην κρήνη με τη βοήθεια της φυσικής κλίσης. Οι σήραγγες θεωρούνται πρωτόλειο έργο του Ευπαλίνου από την κατασκευή του οποίου απέκτησε την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνική αρτιότητα που απαιτούνταν για το σχεδιασμό ενός μεγαλύτερου και σύνθετου έργου, του Ευπαλίνειου Ορύγματος της Σάμου.

Εύχομαι σε όλους Καλό υπόλοιπο Εβδομάδος και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους έχουν γενέθλια ! 


Με εκτίμηση ένας εκ των Διαχειριστών της ομάδας Worldwide Weather .


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...