Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Καιρική προσέγγιση επόμενων ημερών. ( Έκτακτο δελτίο.}

Απότομη και ραγδαία η μετάβαση του καλοκαιριού προς το φθινόπωρο όπου η θερμοκρασιακή πτώση αναμένεται από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο.


Αιτία ψυχρότερες αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη που εκτείνονται ως τα βόρεια Βαλκάνια έως προσεχώς και στην χώρα μας.


Ταυτόχρονα θυελλώδεις άνεμοι βόρειας συνιστώσας θα σαρώσουν κυρίως το Αιγαίο με εντάσεις 9 έως 10 μποφόρ ενώ αναμένονται και ριπές και άνω  των εντάσεων αυτών.


Από άποψης φαινομένων αρχικά αναμένονται ασθενούς υφής βροχές στην ανατολική και νότια χώρα την αυριανή ημέρα Τρίτη.


Στην συνέχεια πλέον μπαίνουν και δυναμικά αίτια [ χαμηλό ] στην νότια χώρα όπου είδη από την Τρίτη ενδεχομένως να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και στο δυτικό κομμάτι της Πελοποννήσου.


Σποραδικές βροχές και επιλεκτικές καταιγίδες την Τετάρτη κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα.



Την Πέμπτη πλέον σε πλήρη οργάνωση το βαρομετρικό χαμηλό στην νότια χώρα θα επιφέρει ισχυρά φαινόμενα , βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου [ Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη καθώς και στην ανατολική χώρα .]

Την Παρασκευή με τα έως τώρα δεδομένα υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας δευτερεύων χαμηλού η οπισθοδρομησης  του πρωτευων με τάση μεγάλης βάθυνσης πιέσεων με  διαθέσεις και πάλι βάση θέσης και πορείας να επηρεάσει με αρκετά ισχυρά φαινόμενα και πάλι την κεντρική, ανατολική και νότια επί το πλείστο επικράτεια ενώ δεν αποκλείεται και σε περιοχές βορειότερα της Εύβοιας έως την Χαλκιδική και του ΒΑ Αιγαίου.



Ενδεχομένως η βήτα φάση αυτής της κακοκαιρίας να μας απασχολήσει έως και την Κυριακή.







Υποσημειώσεις Έκτακτης ενημέρωσης.



1---Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας 10-15 βαθμών Κελσίου από τα τωρινά δεδομένα.



2---Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων βαδίζοντας προς την Πέμπτη 9 έως 10 μποφόρ με πιθανές ριπές και 11 μποφόρ με μερική εξασθένηση από την Παρασκευή έως 8 μποφόρ  και περαιτέρω το Σάββατο  6 έως 7 μποφόρ με στροφή των διευθύνσεων από βόρειας συνιστώσας σε ένα νότιο ρεύμα από τα δυτικά όπου θα επιφέρει και άνοδο της θερμοκρασίας.



3--- Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες στη κεντρική, ανατολική και νότια χώρα σε δυο δόσεις έως και την Κυριακή.



4--  Ενδεχόμενο τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους σε οροσειρές .


Υ-Γ


Μια όχι και τόσο συνηθισμένη για την εποχή τέτοιας κλίμακας πτώση της θερμοκρασίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα [ ραγδαία] με θυελλώδεις ανέμους [ επίπεδα θύελλας ] και συνάμα έως την τελευταία στιγμή η δύσκολη προγνωσημοτητα και από τα μοντέλα αλλά και από τους προγνώστες σε ένα χαοτικό σύστημα του καιρού και σε περίοδο μετάβασης εξακολουθεί να υπάρχει το στοιχείο της αβεβαιότητας μαζί και της έκπληξης.



Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.


Sozon Poyntos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...