Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.


 Σεπτεμβριανά τερτίπια τόσο θερμοκρασιακά με σκαμπανεβάσματα λογικής βάσης όσο και υετικα με περάσματα μακρινά η κοντινά διαταραχών όπως στην προκειμένη περίοδο από σύστημα στην ΒΑ Ευρώπη [ ανατολική μεσόγειο.]


Βροχές και τοπικές καταιγίδες [ πιθανών έντονες] στην ανατολική και νότια χώρα κυρίως εξαιτίας και του προσανατολισμού και πορείας της διαταραχής κυρίως για αύριο Πέμπτη και ενδεχομένως και σήμερα στα ανατολικά  .


Συστήματα τέτοιας υφής προερχόμενα από ΒΑ καταλήγοντας στο Αιγαίο συνήθως ευνοούν την ανατολική χώρα σε μια νοητή γραμμή από το ΒΑ Αιγαίο,  Χαλκιδική, Σποράδες. ανατολική Θεσσαλία , Εύβοια, Στερεά [ και Αττική,]ανατολική Πελοπόννησο, νησιά του Αιγαίου και Κρήτη.

Άλλοτε εκτεταμένα, άλλοτε επιλεκτικά.



Οι άνεμοι βόρειας συνιστώσας καλά κρατούν με εντάσεις έως και την Πέμπτη να αγγίζουν και τα 7 μποφόρ με τάση μερικής εξασθένησης από την Παρασκευή στα 5 μποφόρ .



Η θερμοκρασία είδη έχει κάνει αισθητή την πτώση της με αρκετή ψύχρα το πρωί και το βράδυ κυρίως στα ηπειρωτικά με τάση μερικής ανόδου οδεύοντας στο Σ.Κ με τοπικές και επιλεκτικές πλέον αστάθειες.


Υ-Γ.


Ο Σεπτέμβρης συνηθίζει τα αλλοπρόσαλλα θερμοκρασιακά του τερτίπια και τα υετικα του [ φαινόμενα] επιλεκτικά η εκτεταμένα με ενδιάμεσα μικρού μήκους καλοκαιρινά μασκαρέματα ως προμήνυμα αποχαιρετισμού του καλοκαιριού, οδεύοντας στην μετάβαση προς το φθινόπωρο στις στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 01:54 σύμφωνα με το καιρικό πρωτόκολλο.


Εκ της διαχείρισης   Worldwide Weather.



Πηγη φωτο .. http://www.agriniopress.gr



 Sozon Poyntos.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...