Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

" Καλώς ήρθες Φθινόπωρο!"Εκτίμηση καιρού για τη νέα εβδομάδα στη Δυτική Αττική.



  Φίλες και φίλοι χαίρετε,μετά από ένα φυσιολογικό ελληνικό Καλοκαίρι με αρκετές ασταθείς ημέρες,αλλά και θερμοκρασίες κανονικές,έρχεται η αλλαγή των εποχών και μπαίνουμε πλέον στο Φθινόπωρο.
  Το Φθινόπωρο λοιπόν φέτος ξεκινά το ξημέρωμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου στις 04.54 ώρα Ελλάδος για το Βόρειο ημισφαίριο με τη Φθινοπωρινή Ισημερία.
  Έτσι λοιπόν με την έλευση του Φθινοπώρου θα έχουμε όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία,την έλευση της πρώτης Κακοκαιρίας για τη Χώρα μας τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου,η οποία μάλιστα δείχνει να έχει σημαντικά χαρακτηριστικά με απότομη,θα τολμούσα να λεγα εως και "βίαιη"πτώση των θερμοκρασιών, θυελλώδεις Β ανέμους,αλλά και τοπικές βροχές καταιγίδες,αλλά και τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών της Β Ελλαδας,το πόσο θα είναι σημαντικά τα φαινόμενα από άποψη υετού,θα το δούμε όσο θα φτάνουμε στις επίμαχες ημερομηνίες.
  Χαρείτε λοιπόν τις τελευταίες ζεστές ημέρες αυτό το Σαββατοκύριακο,στο "κύκνειο άσμα" αυτού του Καλοκαιριού.
  Πάμε να δούμε λοιπόν σύμφωνα πάντα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τον καιρό για τη νέα εβδομάδα στη Δυτική  Αττική τις πόλεις των Μεγάρων και της Ελευσίνας .
Μέγαρα 

Εκτίμηση Καιρού για τη Δυτική Αττική τις πόλεις των Μεγάρων και της Ελευσίνας .                          

Κυριακή 23 Σεπτεμβριου .
  Για αύριο Κυριακή,γενικά αίθριος Καιρός σ όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής,οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από Β διευθύνσεις στα 2 bft,ενώ η θερμοκρασία στην Ελευσίνα και τα Μέγαρα θα κυμανθεί από 18°C εως  31°C.
Ίδιος καιρος και στα Βίλια με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται απο 15°C εως 30 °C. 
  
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 
  Τη Δευτέρα γενικά αίθριος καιρός ίσως κάποιες ορογραφικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κυρίως ώρες,οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν ΝΔ ασθενείς στα 2 με 3 bft,ενώ η θερμοκρασία στα Μέγαρα και την Ελευσίνα θα κυμανθεί από 19°C εως 33°C. Στα Βίλια αίθριος κατά βάση καιρός,οι άνεμοι από Ν ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 bft,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16°C εως 32°C.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου
 Η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο κατα βάση καιρό απ το απόγευμα και μετα λίγες νεφώσεις κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους του Όρους Πατέρα και των Γερανείων ορέων,οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε Β ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι εως ισχυροί 5 με 6 bft ίσως  παροδικά σχεδόν θυελλώδεις 7 bft,η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 22°C εως 26°C στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας  .
Στα Βίλια μέχρι το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός απ το απόγευμα και μετά ισως έχουμε  αραιές νεφώσεις γύρω από τον Κιθαιρώνα,οι άνεμοι απο Β διευθύνσεις θα ενισχυθούν σε ισχυρούς στα 6 με 7 bft,ίσως παροδικά να φτάσουν και θυελλώδεις  8 bft,η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 17°C εως 22°C.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου   
 Σχεδόν ίδιο το καιρικό σκηνικό με τη Τρίτη σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής με νεφώσεις ανα διαστήματα,οι άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι εως σχεδόν θυελλώδεις στα 5 με 6 bft ίσως παροδικά και 7bft,ενώ η θερμοκρασία σε συνεχείς πτώση θα κυμανθεί στα Μέγαρα και την Ελευσίνα απο 17°C εως 22°C. Στα Βίλια παρόμοιος καιρός με τη Τρίτη,με συννεφιά ανά διαστήματα, οι άνεμοι απο Β διευθύνσεις  ισχυροί στα 6 με 7 bft,ενώ η θερμοκρασία σε πτωση θα κυμανθεί από 14°C εως 20 °C.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου
  Με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνετε να έχουμε κακοκαιρία,έτσι απ τις πρωινές ώρες θα έχουμε αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και μετά θα αυξηθούν και θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές,από τις βραδυνές ώρες οι βροχές ανά διαστήματα θα ενταθούν και πιθανόν οδεύοντας προς τη Παρασκευή να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες,οι άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι εως ισχυροί στα 5 και πιθανόν 6 bft ενώ η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας από 15°C εως 20°C.
Κακοκαιρία και στα Βίλια με νεφώσεις απ τις πρωινές ώρες που απ το απόγευμα θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές ανά διαστήματα ,οδεύοντας προς τη Παρασκευή ίσως εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες,οι άνεμοι απο Β διευθύνσεις μέτριοι εως ισχυροί θα φτάνουν τα 5 με 6bft, πιθανόν παροδικά και τα 7bft,η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από 12°C εως 17°C.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 
  Την Παρασκευή η ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό με βροχές και πιθανόν καταιγίδες ανά διαστήματα,απ το απόγευμα και μετά θα έχουμε σχετική βελτίωση,οι άνεμοι απο Β ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και πιθανόν ισχυροί   4 με 5 bft πιθανόν και ριπές που θα φτάνουν και τα 6 bft ,η θερμοκρασία στα Μέγαρα και τις περιοχές του Θριασίου Πεδίου θα κυμανθεί από 14°C εως 20°C. Παρόμοιος καιρός και στα Βίλια με τον καιρό να είναι άστατος με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες ανά διαστήματα μέχρι τις απογευματινές ώρες,απ το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί,οι άνεμοι από Β ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι εως ισχυροί 5 με 6 bft πιθανόν και ριπές που θα φτάνουν τα 7 bft,η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11°C εως 19°C.

 Αυτά  με τα μέχρι τώρα στοιχεία  ,με ένα ερωτηματικό ως προς τα  φαινόμενα  και την ένταση τους λόγο της μεταβατικής εποχής που διανύουμε,η εποχή είναι αρκετά δύσκολη μπορεί να φέρει από ισχυρά και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι το απόλυτο τίποτα για τις περιοχές μας ,περισσότερες φυσικά  λεπτομέριες όσο  πλησιάζουμε  στις επίμαχες  ημέρες  .

  Με το καλό λοιπόν να έρθει η εποχή του Φθινοπώρου, με το καλό να έρθουν και τα όποια φαινόμενα και τα Πρωτοβρόχια που είναι απαραίτητα για τη φύση και τη γεωργία.
  Εύχομαι σε όλους καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα με υγεία,τα Χρόνια μου Πολλά σε όσες όσοι έχουν γενέθλια !

Με εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των διαχειριστών της καιρικής ομάδας Worldwide Weather .         

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...