Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Προοπτική επόμενων ημερών.[ Αλλαγή μοτίβου με νοτιάδες ,άνοδο της θερμοκρασίας , βροχές και μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.]

Λαμβάνει τέλος σιγά σιγά το χρονικό διάστημα του ποσοστού ψυχρής εισβολής στην χώρα μας.

Μια ψυχρή εισβολή τεραστίων διαστάσεων πανευρωπαϊκής εμβέλειας όπου η άκρη αυτού απασχολεί κυρίως την κεντρική και βόρεια επικράτεια , ενώ σταδιακά την σκυτάλη παίρνει ο νοτιάς όπου και αυτός με την σειρά του σε συνδυασμό συστημάτων από τα δυτικά θα φέρει βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας.



Αναλυτικα-



 ΤΡΙΤΗ-

Υποτροπή του καιρού  σήμερα είδη από τα δυτικά όπου θα ενταθεί τις επόμενες ώρες με βροχές και τοπικές καταιγίδες [ πιθανών έντονες ] συνοδεία ισχυρών ανέμων με πιθανότητα τοπικής  χαλαζόπτωσης .

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα κατά διαστήματα πυκνές.

Προσοχη στα φαινομενο του παγετου.

Αττική - Βροχές και πιθανών τοπικές καταιγίδες από τις βραδινες και πρώτες νυχτερινές ώρες.

Δεν αποκλείεται χιονόπτωση στην Πάρνηθα.

Θεσσαλονίκη - Βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά ίσως και σε πιο χαμηλά υψόμετρα με πιθανή ένταση την νύχτα.



 ΤΕΤΑΡΤΗ-



Μετατόπιση των φαινομένων την Τετάρτη ανατολικά πριν την οριστική τους απομάκρυνση από την χώρα . Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα εστιάζονται  στις Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο .

Αρχικά έντονες χιονοπτώσεις στο ΒΔ κυρίως κομμάτι της χώρας   με εξασθένηση και μετατόπιση αυτών στα βορειοανατολικό άκρο ,[ πιθανών και σε πεδινά τμήματα.]



Άνεμοι. Στο Ιόνιο Ν.Δ με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε Β.Δ και στο βόρειο Αιγαίο Α.ΒΑ, στο υπόλοιπο Αιγαίο  Ν.ΝΔ  με εντάσεις 5 εως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση όπου ως μέγιστες τιμές αύριο το μεσημέρι  θα κυμανθούν  από - 3 στα βόρεια άκρα της χώρας έως 15 αναλογικά από βορρά προς νότο.


ΠΕΜΠΤΗ-



Απομεινάρια χιονοπτώσεων στο ΒΔ άκρο της χώρας .

Άνεμοι βορείου ρεύματος εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε Ν.ΝΑ σχεδόν ίδιων εντάσεων.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά λόγω της μεταφοράς πλέον της όποιας ψυχρής μάζας ανατολικότερα  μέχρι εξασθενήσεως της  από την Ελληνική επικράτεια , με μέγιστες τιμές το μεσημέρι από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο.

Ορατό τα φαινόμενο του παγετού στην ηπειρωτική χώρα το πρωί και το βράδυ.



Τέλος για το υπόλοιπο της εβδομάδας διαφαίνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια , νοτιαδες εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ που ευνοούν και ποσοστό μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης και άνοδο της θερμοκρασίας.





Υ-Γ

 Η περίοδος της τελευταίας πράξης του καιρικού δράματος του ύψους η του βάθους είναι πλέον μπροστά μας πριν την οριστική λήξη του φετινού χειμώνα όπου ίσως χρωστά ακόμη ένα κερασάκι?

Μια τελευταία μάχη έναντι πλέον και στις πρώτες διαθέσεις του υποτροπικού.





Εκ της διαχείρισης  Worldwide Weather.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...