Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

"Βροχή ,ήρθες και θα μείνεις !" Εκτίμηση καιρού Σαββατοκύριακου για τη πόλη των Μεγάρων και τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.




  Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι,σε συνέχεια  της εκτίμησης των καιρικών συνθηκών στην Δυτική Αττική τη πόλη των Μεγάρων και τις γύρω περιοχές.
  Έτσι λοιπόν γενικά από αύριο η χώρα μας μπαίνει σε κλοιό κακοκαιρίας,οργανωμένο Βαρομετρικό Χαμηλό με μέτωπα κακοκαιρίας στη Ν Ιταλία κινούμενου Α ΝΑ  θα επηρεάσει τη χώρα μας με βροχές κατά τόπους και διαστήματα ισχυρές ,τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και τα ημιορεινά της Βόρειας κυρίως και Κεντρικής ηπειρωτικής μας χώρας.Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη. Τη Κυριακή άστατος κατά βάση καιρός με τοπικές βροχές ανά διαστήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας,οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις ,η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα Κεντρικά και Βόρεια της Χώρας μας .
  Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τις Καιρικές Συνθήκες του Σαββατοκύριακου στη περιοχή των Μεγάρων και των γύρω περιοχών της Δυτικής Αττικής :


Μέγαρα 

Εκτίμηση καιρού Μεγάρων και λοιπόν περιοχών Δυτικής Αττικής το Σαββατοκύριακο .     


  Για αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου,προβλέπεται κακοκαιρία στην περιοχή των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου, με νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές από τις πρωινές ώρες στη συνέχεια οι βροχές θα ενταθούν και προς το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλωθούν  τοπικές καταιγίδες , κατά βάση όμως οι βροχές θα είναι συνεχείς και ποτιστικού κυρίως χαρακτήρα,οι άνεμοι θα πνέουν από Β ΒΔ κυρίως διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 bf ,ενώ η θερμοκρασία στα Μέγαρα και την Ελευσίνα θα κυμανθεί από 9°C έως 13°C .   


 Τη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ,θα έχουμε άστατο κατά βάση καιρό με συννεφιά ανά διαστήματα έως τις μεσημβρινές ώρες,από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν γύρω από τους ορεινούς όγκους του Όρους Πατέρα και των Γερανείων  και θα εισέλθουν στα ενδότερα έτσι θα δώσουν τοπικές βροχές,οι άνεμοι θα στραφούν από Ν ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς 3 με 4 bf,ενώ η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου από 7°C έως 13 °C.



  Όσον αναφορά τη νέα εβδομάδα ,που έρχεται,μια εβδομάδα με βροχές ανά διαστήματα  σε όλη τη χώρα και "παρέλαση" γενικά Βαρομετρικών Χαμηλών που θα δώσουν  πολλά,από βροχές στα πεδινά μέχρι χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας ως επί το πλείστον Χώρας,μια "μουντή" γκρίζα νεφελώδη εβδομάδα . Για νεότερα στο επόμενο άρθρο για την Εκτίμηση στον Καιρό για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής . 
  

  Μια αναφορά στην Ευρώπη η οποία θα ζήσει "Ημέρες Ψύχους ",όλη η Βόρεια Κεντρική και Δυτική γηραιά ήπειρος από αύριο και κυρίως από τη Κυριακή  θα δει εντυπωσιακές αρνητικές τιμές θερμοκρασιών με τον Παγετό να είναι καθολικός σε ορισμένες περιοχές, ενώ οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν θα είναι εντυπωσιακές και πυκνές,αιτία η κάθοδο πολύ Ψυχρών Αερίων Μαζών από τη Σιβηρία η οποία σαν Πολική Δίνη  θα κατέλθει σταδιακά προς την Ευρώπη όπως προανέφερα . 
  Η μόνη χώρα που δεν θα επηρεαστεί κατά βάση είναι η Ελλάδα ,η οποία βέβαια θα έχει τα χαμηλά της όπου κυριαρχούν . 
  Εύχομαι σε όλους καλό Σαββατοκύριακο με υγεία προσοχή γενικά στους δρόμους όπου θα βρέξει  και στις περιοχές που θα δεχτούν χιόνια ,τα όμορφα χωριά μας στα Βόρεια και τα Κεντρικά της Πατρίδας μας ,με το καλό να τα δεχτούν άλλωστε ,το χιόνι είναι Ευλογία ! 


Με εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των Διαχειριστών της ομάδας Worldwide Weather . 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...