Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ




Τι μέλλει μετεωγενέσθαι στην Δυτική Ελλάδα το ερχόμενο ΠΣΚ, ο καιρός παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον! Ο λόγος οργανωμενο βαθυ βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο βοριότερα από τον Κόλπο της Σύρτης, αναμένεται αν βαθύνει σημαντικά ίσως και χαμηλότερα από τα 990 μιλιμπάρ, καθώς θα βρεθεί στο Βόρειο Ιόνιο διερχόμενο ανατολικά βορειοανατολικά...

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018
Ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά καλός, δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις που ήδη από τις μεσημεριανές ώρες θα έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στην Πελοπόννησο, επί το πλείστον στην νότια ενώ τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί ταχεία εξάπλωση τους μέχρι και την Ήπειρο, ταυτόχρονα κάποιες μπόρες αρχικά σποραδικά θα κάνουν την εμφάνιση τους στην Δυτική Πελοπόννησο (σε περιοχές δηλαδή που βρέχονται από το Ιόνιο) στα Επτάνησα (Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο) και μέχρι τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί παντού και οι όποιες μπόρες θα γενικευτούν επηρεάζοντας το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, μέσα και η Κέρκυρα, ενώ λιγότερο θα έχει επηρεαστεί το βόρειο τμήμα της Ηπείρου. Οι χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πελοπόννησο σε υψόμετρα άνω των 1400 μέτρων, στην Δυτική Στερεά πάνω από τα 1300 μέτρα και στην Ήπειρο πάνω από τα 1100 μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι Νότιοι - Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στον πορθμό Ρίου-Αντιρρίου έως 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 στην Ήπειρο και την Δυτική Στερεά, ενώ στους 16 θα φτάσει στην Δυτική Πελοπόννησο τοπικά.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018
Αναμένεται ο καιρός να επιδεινωθεί ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ στο πλείστο της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο καιρός θα είναι ήδη από τις πρωινές ώρες στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας βροχερός, αναμένονται σημαντικές καταιγίδες να πλήξουν ιδιαίτερα της παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου καθότι και τα Επτάνησα! Μέχρι και το βράδυ θα επιμείνει το ίδιο μοτίβο, με άνα διαστήματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Στις ορεινές περιοχές θα σημειωθούν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις από τα 800 μέτρα στην Ήπειρο από τα 1100 στην Δυτική Στερεά και από τα 1400 στην Πελοπόννησο. Η κατάσταση δείχνει ΣΟΒΑΡΗ για την μέρα αυτή. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 5 με 7 στα ενδότερα των νομών και στα 6 με 8 ίσως και τοπικά 9 στο Ιόνιο Πέλαγος και τον Πατραικό - Δυτικό Κορινθιακό. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 2  έως 12 βαθμούς στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, τοπικά έως 13 στην Δυτική Πελοπόννησο.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
Ο καιρός θα παραμείνει άστατος στη Δυτική Ελλάδα. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν βέβαια και θα παραμείνουν σε ηπειρωτικές περιοχές τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι. Τώρα το υπόλοιπο μισό της ημέρας μέχρι και τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στην νότια Πελοπόννησο και σταδιακά οι όποιες βροχές θα έχουν περιοριστεί αρκετά και στα υπόλοιπα Δυτικά, αν θα παραμείνουν αυτές θα είναι μόνο πέριξ ορεινών ογκών στην Ήπειρο και την Δυτική Στερεά ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα θα κοπάσουν και εκεί. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 700 μέτρων στην Ήπειρο, πάνω από τα 900 στη Δυτική Στερεά και πάνω από τα 1100 στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς στα 5 με 6 μποφόρ, τοπικά έως 7 στο Νότιο Ιόνιο με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 στην Ήπειρο και την Δυτική Στερεά, ενώ στην Πελοπόννησο την πεδινή θα σκαρφαλώσει και στους 16 με 17 το μεσημέρι αργά.


Εκτίμηση: Νικόλαος Κουτσοκώστας
 Πηγή φωτογραφίας: Νεκτάριος Γιαννούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...