Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ "...και πάσχει η κτίσις εν Σταυρώ!"Εκτίμηση Καιρού για τη πόλη των Μεγάρων και των περιοχών του Θριασίου Πεδίου έως και το ΠΆΣΧΑ !



  Φίλες και φίλοι χαίρετε,φτάσαμε λοιπόν στη Μεγάλη των ΠΑΘΩΝ του ΚΥΡΙΟΥ Εβδομάδα και ο καιρός θα εναρμονιστεί πλήρως με το πνεύμα των ημερών αλλά και τη" θλίψη της κτίσης "κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο με τα τελευταία στοιχεία,σε πολλές περιοχές τις Πατρίδας μας,όπως φαίνεται πάντως το ΠΑΣΧΑ θα είναι ψυχρό αλλά και λαμπροφόρο,όπως αρμόζει στη Μεγάλη εορτή .
  Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά όλες τις ημέρες της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΩΣ για τη πόλη των Μεγάρων και των λοιπον περιοχών του Θριασίου Πεδίου στη Δυτική Αττική .


Εκτίμηση Καιρού για τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ της πόλεως των  Μεγαρέων  και των λοιπόν περιοχών της Δυτικής Αττικής. 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 

"Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός...!"

  Γενικά αίθριος καιρός στη πόλη των Μεγάρων και στις περιοχές του Θριασίου Πεδίου,οι άνεμοι από Β ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 και παροδικά 5 bf,με βαθμιαία εξασθένηση ,ενώ η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας θα κυμανθεί από 10°C έως 21°C.



ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 
Των Δέκα Παρθένων ,Το Τροπάριο της Μοναχής Κασσιανης  

"Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή, τὴν σὴν αἰσθομένη θεότητα, μυροφόρου ἀναλαβοῦσα τάξιν, ὀδυρομένη μύρα σοι, πρὸ τοῦ ἐνταφιασμοῦ κομίζει...."(τροπάριο Κασσιανής)

   Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη περιοχή του Δυτικού άκρου του νομού Αττικής,περιορισμένη ορατότητα στο κάμπο των Μεγάρων τις πρωινές ώρες,οι άνεμοι θα στραφούν από Α ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 bf,ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στη πόλη των Μεγάρων της Νέας Περάμου και της Ελευσίνας θα κυμανθεί από 11°C έως 22 °C .



ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ   
Ο μυστικός Δείπνος 

"Ὅτε οἱ ἔνδοξοι Μαθηταί, ἐν τῷ νιπτῆρι τοῦ Δείπνου ἐφωτίζοντο, τότε Ἰούδας ὁ δυσσεβής, φιλαργυρίαν νοσήσας ἐσκοτίζετο, καὶ ἀνόμοις κριταῖς, σὲ τὸν δίκαιον Κριτὴν παραδίδωσι..."

  Κατά βάση αίθριος καιρός στη πόλη των Μεγάρων και τις περιοχές του Θριασίου Πεδίου,ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στο κάμπο των Μεγάρων τις πρωινές ώρες,οι άνεμοι απο Ν ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς στα 2 με 3 bf και η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω άνοδο θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας από 12°C έως 23°C. 


ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ  
Η Σταύρωση του Κυρίου 
"Σταυρουμένου σου, Χριστέ, πᾶσα ἡ κτίσις βλέπουσα ἔτρεμε· τά θεμέλια τῆς γῆς διεδονεῖτο φόβῳ τοῦ κράτους σου· φωστῆρες ἐκρύπτοντο καί τοῦ ναοῦ ἐῤῥάγη τό καταπέτασμα· τά ὄρη ἐτρόμαξαν καί πέτραι ἐσχίσθησαν καί λῃστής ὁ πιστός κραυγάζει σοι σύν ἡμῖν, Σωτήρ, τό μνήσθητι". 

  Η Μεγάλη Πέμπτη θα ξεκινήσει για τη πόλη των Μεγάρων και των περιοχών του Θριασίου Πεδίου με γενικά αίθριο καιρό,όμως προς τις βραδυνές ώρες θα έχουμε αραιή συννεφιά γύρω από τους ορεινούς όγκους που θα προσπαθήσει να εισέλθει στα ενδότερα των περιοχών,οι άνεμοι ασθενείς από Ν ΝΔ διευθύνσεις 2 με 3 bf,ενώ η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας θα κυμανθεί από 12 °C έως 24 °C . 


"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. 
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. 
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη, 
ο νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ.
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν."



ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  
Ο Επιτάφιος Θρήνος 
"Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ, κατετέθης Χριστέ, καὶ Ἀγγέλων στρατιαὶ ἐξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι τὴν σήν." (εγκώμια στάση 'Α )

  Η ημέρα θα εναρμονιστεί σύμφωνα με τα τελευταία στοιχειά,με το κλίμα της "θλίψεως της Κτίσης"σε όλη τη Δυτική Αττική,έτσι,αραιή συννεφιά κατά διαστήματα  θα έχουμε από το πρωί  ενώ από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθεί και  είναι αρκετές οι πιθανότητες τις απογευματινές ώρες να έχουμε τοπικές μπόρες ακόμα και παροδική καταιγίδα,προς το βράδυ η περιφορά των επιταφίων θα γίνει με άστατο κατά βάση καιρό δηλαδή με συννεφιά που θα εναλλάσσετε με ανοίγματα ενώ ίσως στις γύρω ποιο ορεινές περιοχές να έχουμε και πάλι κάποιες μπόρες,η ψύχρα τις βραδυνές ώρες θα είναι αισθητή,οι άνεμοι από Δ ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι στα 3 με 4 bf,ενώ η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 
12°C εως 21°C .  


Έρραναν τον τάφον
αι Μυροφόροι μύρα,
λίαν πρωί ελθούσαι.

Ω γλυκύ μου έαρ,
γλυκύτατόν μου τέκνον,
που έδυ σου το κάλλος;


ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Η εις Άδου Κάθοδος
"Σιγησάτω πᾶσα σάρξ βροτεία, καί στήτω μετά φόβου καί τρόμου, καί μηδέν γήινον ἐν ἑαυτῇ λογιζέσθω˙ ὁ γάρ Βασιλεύς τῶν βασιλευόντων, καί Κύριος τῶν κυριευόντων, προσέρχεται σφαγιασθῆναι, καί δοθῆναι εἰς βρῶσιν τοῖς πιστοῖς˙ Προηγοῦνται δέ τούτου, οἱ χοροί τῶν ἀγγέλων, μετά πάσης ἀρχῆς καί ἐξουσίας, τά πολυόμματα Χερουβίμ καί τά ἑξαπτέρυγα Σεραφείμ, τάς ὂψεις καλύπτοντα καί βοῶντα τόν ὓμνον˙ Ἀλληλούϊα, ἀλληλούϊα, ἀλληλούϊα".

   Άστατος και ψυχρός θα είναι ο καιρός στη πόλη των Μεγάρων και των περιοχών του Θριασίου Πεδίου κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες με αυξημένη συννεφιά ανά διαστήματα ενώ είναι μικρή η πιθανότητα αλλά υπαρκτή για ασθενείς παροδικές βροχές,το βράδυ ο εσπερινός της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ θα γίνει με αισθητή ψύχρα και παροδική συννεφιά,οι άνεμοι από Β ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4 με 5 και παροδικά 6 bf,ενώ η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 12°C έως 18 °C .


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!
    Με τα μέχρι τώρα στοιχεία,η Λαμπροφόρος ημέρα ,κατά πάσα πιθανότητα ,θα κυλίσει με αραιή συννεφιά ανά διαστήματα σε όλη τη Δυτική Αττική και οι οβελίες θα ψηθούν με ανεμώδη κυρίως καιρό από Β ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως παροδικά ισχυροί 4 με 5 ίσως και 6 bf ανά διαστήματα, η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και στις περιοχές του Θριασίου Πεδίου θα κυμανθεί στα επίπεδα του ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ δηλαδή από  12°C έως 18 °C .
  Βέβαια για οποιαδήποτε αλλαγή στις ημέρες του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ και της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ θα σας ενημερώσουμε μέσα από την ομάδα μας .

Η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ στην Ιερουσαλήμ .

  Οι ημέρες αυτές που ξεκινούν στη Πατρίδα μας είναι γεμάτες από ήθη,έθιμα και παραδόσεις που κοσμούν με τον δικό τους τρόπο από γενιά σε γενιά τη θλίψη,φτάνοντας  στη χαρά αυτής της ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ των απανταχού Χριστιανών.
 Ας ζήσουμε και ας μεταλαμπαδεύσουμε όλα αυτά που μας πρόσφεραν απλοϊκά οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας στις νεότερες γενιές .
  Κάθε τόπος, κάθε νησί, κάθε γωνιά αυτής της όμορφης χωράς,της Ελλάδας μας,είναι γεμάτος από μικρά εκκλησάκια και μεγάλους Ναούς ας βάλουμε ένα κεράκι ,ας σταθούμε δίπλα στο Σταυρό του Κυρίου μας,ας αναλογιστούμε λίγο και εν τέλη,ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μεσα απο τη ζωηφόρο και λαμπροφόρο Ανασταση Του,πιστεύσαντες και μη πιστεύσαντες .
  Εύχομαι σε όλους από καρδιάς ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,όπως τη νιώθει ο καθ ένας...."ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!" 



Με εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των διαχειριστών της καιρικής μας ομάδας Worldwide Weather . 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...