Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών. [ Σκόνη Αφρικής επιλεκτικές βροχές και στο βάθος του τούνελ πιο εκτεταμένες βροχές.]

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος η υφή του καιρού τις επόμενες ημέρες  με μερικώς υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με μικρή πτώση στην δυτική χώρα και μεμονωμένες βροχές η μπόρες  στα ηπειρωτικά. Επανεμφάνιση ποσοστού Αφρικανικής σκόνης.

Συμπερασματικά με δόσεις σταγονόμετρου οι όποιες βροχές τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη όπου αναφαίνεται μια πιο οργανωμένη κατάσταση βροχών και καταιγίδων από το διάστημα εκείνο και μετά και ταυτοχρόνως ελαφρώς πιο κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.



Αναλυτικά.



ΤΡΙΤΗ [ Πρωτομαγιά. ]



Σχετικά αίθριος καιρός με μεμονωμένες  βροχές [ όμβροι ] στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με αρχηγό βοριά εντάσεων 4 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με μέγιστες  από  24 έως 30 αναλογικά από βορρά προς νότο  ενώ σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές δυο με τρις βαθμούς χαμηλότερη.


ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ


Αρχικά αίθριος καιρός την Τετάρτη όπου στην συνέχεια στα δυτικά θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές πιθανών και τοπικές καταιγίδες όσο βαδίζει η νύχτα ενώ μεμονωμένα [επιλεκτικά] φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Πλέον επανεμφάνιση ποσοστού αφρικανικής σκόνης με σύμμαχο της μεταστροφής των ανέμων σε νότιο ρεύμα και συγκεκριμένα Ν.ΝΑ  εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ στο ιόνιο με πιθανές τοπικές ριπές και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με μέγιστες από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο ενώ σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές δυο με τρις βαθμούς χαμηλότερη.



Παρόμοιος καιρός την Πέμπτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες [ πρόσκαιρα πιθανών έντονες ] στην δυτική χώρα και μεμονωμένα φαινόμενα [ τοπικές βροχές η μπόρες ] στα ηπειρωτικά.

Ποσοστό Αφρικανικής σκόνης στα νότια κυρίως και λόγω εμμονής του Ν,ΝΑ ρεύματος εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση στην δυτική χώρα με μέγιστες από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο και από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική χώρα αναλογικά από βορρά προς νότο.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ.



Το τριήμερο Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή μεμονωμένες βροχές η [ όμβροι ] στα ηπειρωτικά όπου  ίσως εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Πρόσκαιρα ποσοστό σκόνης Αφρικής στα δυτικά και νότια όπου  στην συνέχεια η μεταστροφή των ανέμων σε βόρειο ρεύμα [β,βδ -δ,βδ] θα την απομακρύνει.

Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές αποκλίσεις.





Υ-Γ  [ Δυο,τρια βασικά στοιχεία.]



Οι όποιες υψηλές θερμοκρασίες  εξαρτώνται πάντοτε από το ανάγλυφο της εκάστοτε περιοχής σε συνάρτηση του ανεμολογικού πεδίου εξού και θερμοκρασιακές διαφορές περιοχών.



Λόγω απόστασης ημερών και δύσκολης προβλεψιμότητας άνω των 3 ημερών ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανών αλλαγών όπως λόγου χάριν είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο από την Πέμπτη και μετά για πιο μεγαλυτέρα ποσοστά βροχών στην επικράτεια.



Επίσης λόγω αύξησης εντάσεων των ανέμων στο επόμενο διάστημα κυρίως στην δυτική χώρα  η ιδιάζουσα προσοχή  τηρουμένου των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που προηγήθηκαν.


Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.


 Sozon Poyntos.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...