Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ Παιχνιδίσματα με εναλλαγές βορείου και νοτίου ρεύματος ]

Τέλος της ολιγοήμερης καιρικής ανάπαυλας στην χώρα μας από νέα διαταραχή αρχή γενομένης από τα Β,ΒΔ κράσπεδα της ελληνικής επικράτειας επηρεάζοντας σταδιακά την Κυριακή , την Δευτέρα και την Τρίτη από δυσμάς προς ανατολάς σχεδόν όλη την χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Δεν αποκλείεται τα φαινόμενα τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα.



Ταυτόχρονα ψυχρότερες αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη εισβάλουν στο κατώφλι της κεντρικής και βόρειας κυρίως χώρας εν δυνάμει ικανές [πτώση της θερμοκρασίας] σε συνδυασμό εν γένη αξιόλογων ποσοστών υετού να επιφέρουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά  του ηπειρωτικού κορμού [ Αξιόλογες για την εποχή.]



 [Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Τετάρτη και εκ νέου  μεταβολή του καιρού με νοτιάδες,βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά .]

Συμπερασματικα -



- ΣΑΒΒΑΤΟ. Τοπικές βροχές μικρής κλίμακας και διάρκειας στην νότια και ανατολική επικράτεια.

Άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις  έως 4 μποφόρ Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.


- ΚΥΡΙΑΚΗ. Αρχικά καλός καιρός με σταδιακή μεταβολή από τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες με τάση επέκτασης τους ανατολικότερα βαδίζοντας στην Δευτέρα. Άνεμοι Ν.ΝΔ χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ τοπικά ίσως και 6 μποφόρ Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές αποκλίσεις.


- ΔΕΥΤΕΡΑ. Αρχικά βροχές και καταιγίδες όπου στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετατόπιση αυτών στην ανατολική επικράτεια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά πιθανών και ημιορεινά της βόρειας κυρίως χώρα Άνεμοι στρεφόμενοι πλέον σε Β.ΒΔ με περαιτέρω ενίσχυση τους στα όρια των 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση .

-ΤΡΙΤΗ. Τοπικές βροχές πιο επιλεκτικές ηπιότερης και χειμωνιάτικης υφής λόγω του βορείου ρεύματος. Εντονότερες στην Ν.ΝΑ νησιωτική χώρα από του πέρας της διαταραχής.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας ενδεχομένως και τοπικά σε χαμηλότερα υψόμετρα. Άνεμοι Δ.ΒΔ  εντάσεων 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση με ορατό πλέον και το φαινόμενο των τοπικών παγετών τις  πρωινές ώρες στην  κεντρική και βόρεια επί το πλείστων επικράτεια.


- ΤΕΤΑΡΤΗ. Βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά .

Άνεμοι στρεφόμενοι πλέον σε νότιο ρεύμα εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.


Νέα μεταβολή αναμένεται την Πέμπτη από τα δυτικά με εκ νέου βροχές και καταιγίδες.

Περαιτέρω ενημέρωση με νεότερα και ασφαλή δεδομένα στην διάρκεια των ημερών.


[ Υ.Γ- Παιχνιδίσματα όπως αναγράφεται στον τίτλο της εκτίμησης , μεταξύ βοριά και νοτιά με αποτέλεσμα συχνές εναλλαγές στον καιρό με βροχές και καταιγίδες, σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας ποσοστό ψυχρότερων αερίων μαζών όπου με στροφή των ανέμων σε βόρειο ρεύμα επιφέρουν και χιονοπτώσεις χαμηλότερα ενώ με το νότιο ρεύμα λόγω υπάρχουσας ψυχρής ατμόσφαιρας και αξιόλογες χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά κέντρα .Με ενδιάμεσα διαλείμματα καλού καιρού και εν γένη μια λογική εξέλιξη βάση εποχής και μήνα Νοέμβρη. ]


ΕΚΤΑΚΤΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ-

Οι βροχές και οι καταιγίδες που αναμένονται ενδεχομένως να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα πιθανότατα όχι της κλίμακας του ισχυρού συστήματος που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την χώρα μας αλλά εν δυνάμει ικανές να επιφέρουν προβλήματα και λόγω του κορεσμού των εδαφών αλλά και λόγω του μικρού διαστήματος καλού καιρού που μεσολάβησε ώστε να υπάρχουν περαιτέρω και πιο πλήρη μέτρα στις πληγείσες κυρίως περιοχές. Η ανάλογη προσοχή ως εθίστε για αποφυγή νέων συνεπειών.

Εκ της διαχειρισης  Worldwide Weather.
Sozon Poyntos.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...