Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ Βροχές , καταιγίδες , νοτιάδες και προοπτική απόπειρας ψυχρότερων αερίων μαζών ικανές για χιονοπτώσεις στα ορεινά.]

Πρόσκαιρο διάλειμμα  καλοκαιρίας στην χώρα μας  και νέα αλλαγή του καιρού από το Σ.Κ.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- Αίθριος  καιρός με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες  και διάσπαρτες νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας. Ποσοστό μεταφοράς αφρικανικής σκόνης λόγω του νοτίου ρεύματος.

Οι άνεμοι χωρίς μεγάλες εντάσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα επίπεδα των 17 έως 18 βαθμών Κελσίου μέγιστη αναλογικά .


ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ- Διαταραχή από την κεντρική μεσόγειο θα επιφέρει εκ νέου βροχές αρχικά στην δυτική βορειοδυτική και κεντρική χώρα το Σάββατο με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων.

Βελτίωση του καιρού στις προαναφερθείσες περιοχές και μεταφορά των φαινομένων την Κυριακή στα δυτικά και νότια κράσπεδα της χώρας όπου από το απόγευμα ενδεχομένως να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Παρουσία και πάλι ποσοστού αφρικανικής σκόνης λόγω του νοτίου ρεύματος.

Οι άνεμοι σταδιακά σε ενίσχυση όπου την κυριακή θα ανέλθουν σε ένταση 6  έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις στα επίπεδα των 17 έως 19 βαθμών Κελσίου ως μέγιστη αναλογικά .


ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ- Σημαντική διαταραχή θα λάβει χώρα από οργανωμένο σύστημα στα βόρεια κράσπεδα της Ιταλίας με πορεία Ν,ΝΑ  στροβιλιζόμενο αρχικά στα νερά του Ιονίου και  με πορεία ανατολικότερα θα επιφέρει σημαντικές βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες σε όλη την χώρα .

Το σύστημα αυτό φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει για τουλάχιστον ένα τριήμερο και συγκεκριμένα έως την Τετάρτη , με εξασθένηση και μεταφορά αυτών την Πέμπτη στα Ν,ΝΑ τμήματα με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι  νοτίου ρεύματος  εντάσεων 6 και τοπικά 7 μποφόρ .

 Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

[ Υ.Γ- Τάση απόπειρας  για κάθοδο πιο ψυχρότερων αερίων μαζών από τα βόρεια Βαλκάνια προς την βόρεια και ενδεχομένως κεντρική Ελλάδα  ικανές για χιονοπτώσεις στα ορεινά? Με νεότερα και ασφαλή στοιχεία παρακολουθούμε το ενδεχόμενο αυτό. ]


ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ- Λόγω της διάρκειας αλλά και της έντασης των βροχών που διαφαίνεται στο επόμενο διάστημα  είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο τοπικών προβλημάτων.

Η απαραίτητη πρόληψη και εγρήγορση ως εθίστε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ενδεχομένως αν κριθεί αναγκαίο κάτι που φαντάζει πολύ πιθανό θα εκδοθεί και έκτακτο δελτίο με νεότερα δεδομένα.


Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...