Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ από 9/12 έως 12/12."Ενας ωραίος Ελληνικός Δεκέμβρης!"



  Φίλες και φίλοι χαίρεται, οδεύοντας σιγά σιγά ο Δεκέμβριος στα δικά του καιρικά μονοπάτια, μας έδειξε στην αρχή του ότι έτσι είναι ο μήνας αυτός στην Χώρα μας, με βροχές, μουντάδα, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Β Ελλάδας αλλά και λίγο ηλιοφάνεια έτσι για να στεγνώνουν κιόλας οι αγροί.Πολλοί περιμένουν τα χιόνια να κατεβαίνουν έως τα πεδινά για να συνδέσουν το Καιρικό παραμύθι των Γιορτών με ατελείωτα χιόνια, όμως ζούμε στο ΝοτιοΑνατολικό άκρο της Ευρώπης και όχι κάπου στη Βόρεια Γηραιά Ήπειρο μας που εκεί όντως ντύνονται Λευκές όλες οι περιοχές,εδώ στην πατρίδα μας τα χιόνια φτάνουν στα βουνά μας όπου εκεί είναι η θέση τους γι αυτό το μήνα και εάν θέλει η φύση και ο καιρός σιγά σιγά τα κατεβάζει στα πεδινά των πόλεων , κυρίως ως προς τα στατιστικά των χρόνων που έχουν περάσει, αν και δεν είναι και σίγουρο πάντα αυτό, προς της αρχές του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο, θα δείξει η πορεία λοιπόν, ας χαιρόμαστε με αυτά που μας δίνει η Ελληνική φύση και παράδοση για την ώρα.
  Πάμε να δούμε τώρα τι καιρός θα επικρατήσει στο Δυτικό άκρο του νομού Αττικής για τη νέα εβδομάδα, η οποία φαίνεται πλούσια σε φαινόμενα κυρίως τη Τρίτη και τη Τετάρτη καθώς και προς το τέλος της.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ :

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου...

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις νυχτερινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, οι άνεμοι μεταβλητοί από διάφορες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές  στην πόλη των Μεγάρων και στις περιοχές του Θριασίου Πεδίου θα κυμανθεί από 9°C έως 17°C, το κρυο τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι αισθητό.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου...

Η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά και τοπικές βροχές ανά διαστήματα, τη νύχτα οδεύοντας προς τη Τετάρτη είναι πιθανόν να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές,οι άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 2 με 4 bf, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί στις πόλεις της Δυτικής Αττικής από 11°C έως 16°C.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου...

Με τα τελευταία στοιχεία Κακοκαιρία θα έχουμε την Τετάρτη με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες, οι άνεμοι από ΝΝΑ ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 bf, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και τις περιοχές του Θριασίου Πεδίου από 10°C έως 13°C.

Τέλος για τη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου...

Η ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό που κατά τη διάρκεια  θα βελτιωθεί με λίγες τοπικές νεφώσεις ανά διαστήματα,οι άνεμοι θα στραφούν σε Β και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9°C έως 13 με 14°C.

Έτσι θα κυλίσει ο καιρός στο Δυτικό άκρο του νομού Αττικής την εβδομάδα με ωραίες καιρικές καταστάσεις μίας αυτού του είδους ο καιρός μαζεύει συγγενείς και φίλους στα σπίτια και φέρνει έτσι μια θαλπωρή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, άλλωστε μη ξεχνάμε διανύουμε τον πιο εορταστικό μήνα του Χρόνου.

Το Όρος Πατέρα με χαμηλή νέφωση. 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ...

Κατά όπως φαίνεται με τα υπάρχοντα στοιχεία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Β Ελλάδας θα μας απασχολήσει και πάλι πηγαίνοντας προς το Σαββατοκύριακο, ενώ δεν αποκλείεται και η πορεία του καιρού να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, ανάλογα με τη διάθεση της Κυκλοφορίας και πως θα επιρεάσει τη Πατρίδα μας.

Εύχομαι σε όλους καλό και Ήρεμο Σαββατοκύριακο Χρόνια πολλά σε όσους έχουν τα γενέθλια τους αυτές τις ημέρες αλλά και σε όσες και όσους γιορτάζουν.


Επιμέλεια Κόκκαλης Σταύρος , εκ των Διαχειριστών της ομάδας Weather House.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...