Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ( Προοπτική του καιρού βαδίζοντας προς και μετά την εορτή των Φώτων. )

Έκτακτη ενημέρωση καιρού παραμονής πρωτοχρονιάς και πρώτη ημέρα του 2019.


Σύστημα από τα δυτικά με οργανωμένο μέτωπο κακοκαιρίας με σχετική διήμερη διάρκεια θα επιφέρει αρκετά ποσά υετού σε βροχή  και σε χιόνι  σε ορεινά  και ημιορεινά τμήματα του ηπειρωτικού κορμού από ποσοστά ψυχρότερων αερίων μαζών.




Συμπερασματικά και πανοραμικά.





Παραμονή Πρωτοχρονιάς.


Έντονες βροχές με σχετική διάρκεια και τοπικές καταιγίδες αρχικά την παραμονή της πρωτοχρονιάς

εν αρχή από τα δυτικά με επέκταση αυτών στον ηπειρωτικό κορμό και βαδίζοντας απογευματινές και βραδινές ώρες και στα νησιωτικά συμπλέγματα του Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις σημαντικής ποιότητας ( πυκνές) στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά και της Πελοποννήσου . Ενδεχομένως πιθανότητα και κατά περίσταση χιονοπτώσεις και κάτω από τα 500μ.

 Στην Αττική βροχές [ τοπικά έντονες] και χιονοπτώσεις αξιόλογες [ πυκνές ] στα ορεινά και ημιορεινά  κατά βάση από τα 500μ,-600μ και άνω.



Πρωτοχρονιά.



Συνέχιση αρχικά περίπου  πρώτης ημέρας του νέου έτους των φαινομένων και μετατόπιση αυτών Ν.ΝΑ της επικρατείας με εξασθένηση αυτών μέσα στην Δεύτερη ημέρα του νέου έτους.


Σημείωση .


Σημαντική ενίσχυση των ανέμων βορείου ρεύματος με εντάσεις στα επίπεδα θυέλλης 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο ίσως τοπικά ριπές και 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από αργά την πρωτοχρονιά.

Παγετός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Προοπτική του καιρού οδεύοντας στην εορτή των Φώτων.



Με πολύ μεγάλη πιθανότητα οδεύουμε στο πρώτη οργανωμένη και συμπαγής  ψυχρή εισβολή του νέου έτους όπου το κύριο συστατικό το δριμύ ψύχος όπου δεν αποκλείετε να υπάρξουν μηδενικές έως και κάτω του μηδενός θερμοκρασίες ακόμη και μέσα στην ημέρα στον ηπειρωτικό κορμό και μονοψήφιες τιμές στα υπόλοιπα τμήματα.


Διίστανται τα δεδομένα της υφής αυτής της εισβολής ως προς την κατάληξη αυτής αλλά και την ανάλογη κατανομή αυτού αναλόγως και της τελικής κατάληξης του υποψηφίου δυναμικού αιτίου και ανεμολογικών εξισώσεων  [ χιονοπτώσεις ]


1.Το κυρίαρχο σενάριο  διαφαίνεται σε μια αρχικά ροή κεντροβορειας υφής στη ελληνική επικράτεια και σε βήτα χρόνο κατάληξης αυτής σε προσήνεμη υφή. Πανελλαδικός σε δυο φάσεις.


2.Ελλοχευει το σενάριο εξπρές ροής στην δυτική και βόρεια επικράτεια και κατάληξης σε βασικής προσήνεμης ροής .


3.Ελλοχευει το σενάριο αποκοπής της ψυχρής αέριας μάζας με θετικό πρόσχημα την αύξηση της διάρκειας αυτής και το αρνητικό πρόσχημα  πιθανής μερικής εξασθένησης της δυναμικής ποιότητας του ψύχους.



Η πιθανότητα των σεναρίων εκτιμάτε κατά σειρά 1,2,3.


Παραμένουν οι πιθανότητες με εύκολο η δύσκολο δρόμο για χιονοπτώσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης.


Ότι νεότερο προκύψει θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.


Καλή πρωτοχρονιά με υγεία και απολαύστε ότι δώσει ο ουράνιος θόλος εκ εντολής Θεού.


Εκ της διαχείρισης



Worldwide Weather.



 Sozon Poyntos.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...