Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ( Πτώση της θερμοκρασίας και νέα άνοδος στα μέσα της εβδομάδας . Επιλεκτικές αστάθειες και στο βάθος ισχυρό σύστημα βροχών? )

- Πτώση της θερμοκρασίας   και καλές για την εποχή θερμοκρασίες στο άμεσο διάστημα από τον βοηθητικό μοχλό του Β.Δ. [ μαΐστρο ] ανέμου και επιλεκτικές αστάθειες στην κεντρική και βόρεια επί το πλείστο ηπειρωτική επικράτεια.

Με αυτό το σκηνικό θα μας συνοδέψει ο καιρός σχεδόν μέχρι τα μέσα της νέας εβδομάδας μετά και από την σχετικά πρώτη ζεστή γεύση του φετινού καλοκαιριού . [ Σε πολύ τοπικό επίπεδο και επιλεκτικά οι όποιες υψηλές θερμοκρασίες που εντοπίστηκαν στην Ελληνική επικράτεια  την ώρα που το πάρτι του καύσων στις τιβί είχε τηλεθέαση ισάξια του survivor. ]


- Νέα άνοδος της θερμοκρασίας προς τα μέσα της νέας εβδομάδας από ποσοστό θερμών αερίων μαζών θυμίζοντας μας  ότι έχουμε Ιούνη και καλοκαίρι. [ Σε καμιά περίπτωση με τα όποια δεδομένα στα όρια καύσωνα. Πιθανότατα μιας σχετικής διάρκειας και σχετικής έως τοπικά υψηλότερης θερμοκρασιακής για την εποχή ροής. ]

Συμπερασματικά και πανοραμικά....



- Κυριακή και Δευτέρα.



Θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από Βορρά προς νότο  και πολύ τοπικά σε κλειστές ενδότερες περιοχές του ηπειρωτικού κορμού ίσως 32 έως 33 βαθμούς Κελσίου. [ Βασικός παράγων το ανάγλυφο της εκάστοτε περιοχής σε συνάρτηση του ανέμου .]



- Τρίτη έως Παρασκευή.



Άνοδος της θερμοκρασίας σταδιακά  από θερμότερες εν νέου αέριες μάζες.

Θερμοκρασίες  οι υψηλότερες κυρίως σε κεντρική και ανατολική επί το πλείστο επικράτεια καθώς στην δυτική χώρα κατά διαστήματα το Β.Δ ρεύμα θα συντηρεί τα προσχήματα.


Πιθανές μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές από την νέα αυτή έλευση θερμών αερίων μαζών στα όρια των 34 -36 βαθμών Κελσίου και σε ενδότερες ευάλωτες περιοχές της Θεσσαλίας  ίσως τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

 Τάση πτώσης της θερμοκρασίας το Σ.Κ.

Άνεμοι Β.Δ - Β.ΒΔ - Β. με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο 5 έως 6 μποφόρ τοπικά ριπές 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης προς τα μέσα της εβδομάδας.


Υ-Γ. Οι θερμοκρασιακές τιμές είναι ενδεικτικές και πανοραμικές με πιθανές αποκλίσεις +-  ανάλογα τα ανάγλυφα των περιοχών σε συνάρτηση της συμπεριφοράς τους με το ανεμολογικό πεδίο.

Αν υπάρξει ενδεχόμενο οι θερμές αυτές αέριες μάζες να είναι ισχυρότερες του αναμενόμενου θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση.


Υποσημείωση.

 Ανοικτό το ενδεχόμενο από την Παρασκευή σημαντικό σύστημα να λάβει χώρα με αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπου παρακολουθούμε στενά  καθώς και λόγω εποχής τα δεδομένα είναι αμφιλεγόμενα .. Προς ώρας η τάση καλά κρατεί.



 εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
Sozon Poyntos.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...