Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

"Το Καλοκαίρι πάει ολιγοήμερες διακοπές στα στέκια του Φθινοπώρου !" Εκτίμηση του Καιρού της Εβδομάδας για τη Δυτική Αττική τη πόλη των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου.





  Φίλες και φίλοι χαίρετε , αξιόλογη διαταραχή για τα δεδομένα της εποχής φαίνεται να μας επηρεάζει με αξιόλογα και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές της Χώρας μας ίσως και επικίνδυνα φαινόμενα την εβδομάδα που μας έρχεται.
  Βροχές καταιγίδες μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις θα συνθέτουν το σκηνικό του Καιρού ανά διαστήματα έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο Φθινόπωρο παρά για την εποχή του Καλοκαιριού που διανύουμε ,αυτά θα εκδηλώνονται στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια σιγά σιγά και σταδιακά από αύριο κιόλας μιας και η αστάθεια της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πιο έντονη  σε πολλές περιοχές ενώ θα κορυφωθούν στα μέσα της εβδομάδας,η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση .
  Πάμε να δούμε τώρα αναλυτικά τον Καιρό στις περιοχές της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και συγκεκριμένα στη πόλη των Μεγάρων και τις περιοχές του Θριασίου Πεδίου .

Ο Κορινθιακός στο Αλεποχώρι Μεγάρων "μανιασμένος".



Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ .

  Για αύριο Σάββατο 23 Ιουνίου,γενικά αίθριος καιρός σ όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής μέχρι το μεσημέρι από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους που θα προσπαθήσουν να εισέλθουν και στα ενδότερα,οι άνεμοι από Δ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 bf,ενώ η θερμοκρασία στην Ελευσίνα και στα Μέγαρα θα κυμανθεί από 22°C έως 32°C. Στα Βίλια παρόμοιος καιρός με τη θερμοκρασία από 19°C έως 30°C .


  Τη Κυριακή 24 Ιουνίου αλλά και Δευτέρα 25 Ιουνίου ίδιος καιρός και τις δύο ημέρες,λίγες αραιές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες σ όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής που το μεσημέρι θα αυξηθούν και ενδέχεται αν και μικρή η πιθανότητα να έχουμε τοπικούς όμβρους ή ασθενής βροχή κυρίως προς το απόγευμα γύρω από τους ορεινούς όγκους του Όρους Πατέρα, των Γερανείων όρων και του Κιθαιρώνα,ίσως αυτές εκδηλωθούν τοπικά και στα πιο ενδότερα των περιοχών ,οι άνεμοι θα στραφούν σε Β ασθενείς 2 με 3 bf,ενώ η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα Μέγαρα και στην Ελευσίνα θα κυμανθεί και τις δύο ημέρες από 21°C έως 27°C ,ενώ στα Βίλια από 16 °C έως 27°C . 


  Πάμε τώρα στη Τρίτη 26 Ιουνίου,άστατος καιρός από τις πρωινές ώρες με κατά διαστήματα τοπικές βροχές,αυτές προς το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά πάσα πιθανότητα καταιγίδες που τοπικά ίσως είναι ισχυρές με συνοδεία χαλαζοπτώσεων κυρίως στα πιο βόρεια των περιοχών,οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν ΝΔ ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 bf κατά την εκδήλωση των τοπικών καταιγίδων όμως πιθανόν να είναι ισχυροί παροδικά,η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί σε Μέγαρα και Ελευσίνα από 19 °C έως 25°C,ενώ στα Βίλια από 16 °C έως 25 °C . 


  Τη Τετάρτη 27 Ιουνίου,γενικά άστατος ο καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες που από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να έχουμε και πάλι τοπικούς όμβρους ή παροδικές καταιγίδες προς το απόγευμα,οι άνεμοι από Ν ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 bf,ενώ η θερμοκρασία σε Μέγαρα την Ελευσίνα και τις περιοχές του Θριασίου Πεδίου θα κυμανθεί από 20°C έως 26°C,ενώ στα Βίλια από 16 °C έως 26 °C . 


  Τη Πέμπτη 28 Ιουνίου  και Παρασκευή 29 Ιουνίου,με τα τελευταία στοιχεία,φαίνεται ότι έχουμε σιγά σιγά επιστροφή σε πιο καλοκαιρινούς ρυθμούς μιας και θα έχουμε αίθριο κατά βάση καιρό με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα,την Πέμπτη είναι μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για ασθενείς βροχή κυρίως στη περιοχή των Βιλίων και γύρω από τον Κιθαιρώνα  ,οι άνεμοι ασθενείς  Ν ΝΔ και τις δύο ημέρες 2 με 3 bf,ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα Μέγαρα και τις περιοχές του Θριασίου Πεδίου  θα κυμανθεί τη Πέμπτη από 19°C έως 29°C και τη Παρασκευή από 21 °C έως 31°C,στα Βίλια τη Πέμπτη από 17 °C έως 27 °C και τη Παρασκευή απο 19 °C εως 30 °C .  

Ο υδροσίφωνας στο θαλάσσιο χώρο του Σαρωνικού Κόλπου κοντά στα Μέγαρα στην Επική Καταιγίδα του 2017 σπάνιο φαινόμενο για τη περιοχή μας . 


  Έτσι λοιπόν θα είναι μια άκρος ενδιαφέρουσα Καιρικά εβδομάδα με πλούσια φαινόμενα ανά περιοχή αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη ΠΡΟΣΟΧΗ! απ όλους,κατά την εκδήλωση των φαινομένων,οι θάλασσες είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ όταν μάλιστα εκδηλώνονται τα λεγόμενα ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ τα οποία είναι γνωστά γενικά ως η απότομη μεταβολή του καιρού στις θαλάσσιες κυρίως περιοχές, σχετικά μικρής διάρκειας, με αύξηση της έντασης του ανέμου, που συνοδεύεται όμως με καταιγίζουσα βροχόπτωση, αστραπές, βροντές και κεραυνούς,οπότε προσέχουμε να προφυλαχτούμε γενικότερα μέχρι να περάσει το φαινόμενο της ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ η οποία είναι ενα φαινόμενο από μόνο του απρόβλεπτο και επικίνδυνο .
Το Όρος Πατέρα "Νεφοσκεπής"πριν από καταιγίδα . 


 Εύχομαι σε όλους καλό Σαββατοκ;yριακο και Καλή Εβδομάδα να έχουμε με ΠΡΟΣΟΧΗ !
Με εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των Διαχειριστών της καιρικής ομάδας Worldwide Weather.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...