Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μη σε γελάσει ο βάτραχος και το χελιδονάκι, αν δε λαλήσει ο τζίτζικας, δεν είν' καλοκαιράκι. ( Προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών . Μεσοπρόθεσμη τάση)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ



-Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του ο καιρός με άστατες και ταυτόχρονα ενδιάμεσες ήρεμες ροές τόσο θερμοκρασιακά όσο και υετικα.

Μια πορεία με νότα μουσικής βατράχων  στις λίμνες και περαστικών χελιδονιών όπως λέει η παροιμία εν αναμονή να λαλήσει  ο περίφημος ελληνικός τζίτζικας.


Διαταραχές τις επόμενες ημέρες με μεγαλύτερη εύνοια τα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία πότε λίγο πάνω και πότε λίγο κάτω από την βάση των 30 βαθμών Κελσίου από  το παιχνίδισμα της εναλλαγής του ανεμολογικού πεδίου πότε με νότιο ρεύμα και ποσοστά σκόνης κι πότε  βόρειο ρεύμα με καθαρό ουρανό.



ΥΓ.                                           

Χωρίς καιρικά προβλήματα οι εκλογές αλλά με προβλήματα στις σκέψεις  μας.                                                                                                                                                                                       



ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.



Για αύριο Κυριακή ημέρα των εκλογών αναμένεται αίθριος καιρός και σχετικά ζεστός προς θρέψη των ψηφοφορων . Πιθανοτητα ασήμαντων τοπικών βροχών στο ΒΔ άκρο της χώρας.

Συντροφιά ένα νότιο ρεύμα 5 έως 6 μποφόρ που πιθανότατα να κουβαλήσει ποσοστό Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία σε μικρή ανωθε τιμή από τα σημερινά δεδομένα με τιμές 25-29 βαθμούς Κελσίου μέγιστη αναλογικά.



Το τριήμερο Δευτέρας , Τρίτης , Τετάρτης αναμένετε άστατος καιρός  με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες επιλεκτικού χαρακτήρα στα δυτικά , κεντρικά και βόρεια διαμερίσματα.


Το νότιο ρεύμα  με εντάσεις  περίπου στα 5 μποφόρ  με εξαίρεση την Δευτέρα με εντάσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Ιόνιο θα ευνοεί κυρίως στα  κεντρικά και νότια μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.


Η θερμοκρασία με μικρά σκαμπανεβάσματα ενώ  οι υψηλότερες και επιλεκτικά σε τοπικό επίπεδο και λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου  στην ανατολική κυρίως χώρα επί το πλείστο Στερεάς και Κεντρικής Μακεδονίας.


Σημαντικός παράγοντας και θερμοκρασιακά και επιλεκτικά περιοχών  το ανεμολογικό πεδίο και συνάμα η καθαρότητα η μη της ατμόσφαιρας στην διακτινηση της ηλιακής ακτινοβολίας.


Καλύτερος καιρός την Πέμπτη με ασήμαντους όμβρους στα ηπειρωτικά συνοδεία ενός δυτικού ρεύματος  περίπου 5 μποφόρ που θα επιφέρει μια σχετική άνοδο της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά τμήματα.



Η τάση του καιρού την Παρασκευή ενδέχεται να επιφέρει εκ νέου άστατο καιρό με βροχές η σποραδικές καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό και πλέον ένα Β.ΒΑ   ρεύμα στα  κεντρικά και βόρεια   και ένα  Δ.ΒΔ στην υπόλοιπη επικράτεια όπου το παιχνίδισμα αυτό  θα επιφέρει και μια σχετική πτώση της θερμοκρασίας.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΤΑΣΗ.


Αμφιταλαντευόμενη και αμφιλεγόμενη η μπούκα του φίλτατου Ιούνη μας στο κατά πόσο θα επιτρέψει τα τζιτζίκια μας να τραγουδήσουν καλαματιανό η αν τα βατράχια θα κουακηξουν  λίγο ακόμη στις λίμνες μας κάτι που θα δούμε με ασφαλή δεδομένα την νέα εβδομάδα.

Προς ώρας το  καλοκαιράκι περπατά ισάξια με την Χελώνα.



Εκ της διαχείρισης Weather House.


Καλή και ώριμη ψήφο για το καλό της Πατρίδος .


Sozon Poyntos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...