Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Εκ του πιεστηρίου... Έκτακτη καιρική ενημέρωση.




Καλησπέρα σας φίλοι και φίλες.


-Σε διάστημα ασταθή καιρού τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας.

Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο στην κεντρική και βόρεια επικράτεια.

Την Κυριακή εκτός και πάλι από την κεντρική και βόρεια επικράτεια, πλέον και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο.
Και η Αττική την Κυριακή με συνθηκες δημιουργιας καταιγιδας.
Ενδεχομενως τοπικα και την Δευτερα.





-Η προοπτική της νέας εβδομάδας ενδεχομένως να εμπεριέχει στο πρώτο μισό της και πάλι συνθήκες αστάθειας πιο επιλεκτικές στα ηπειρωτικά.


Σημαντική επισήμανση....
Λόγω της σχετικής θερμής περιόδου που διανύουμε σε συνάρτηση με τις ψυχρότερες αέριες μάζες από τα μέτωπα του βαρομετρικού χαμηλού που διέρχεται στην χώρα μας ενδεχομένως τοπικά τα φαινόμενα να είναι έντονα με υπαρκτή την πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Άνεμοι .. Στρεφόμενοι σε ένα Β.ΒΔ ρεύμα με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση δίνοντας ανάσες από την τωρινή ζέστη με τιμές στα όρια των 30-32 βαθμών Κελσίου ως μέγιστες , ενώ στα ηπειρωτικά και κάτω από το όριο των 30 βαθμών Κελσίου.



Υ-Γ.
Είναι αυτονόητο σε περιόδους αστάθειας αυτή την εποχή δεν μπορείς να εστιάσεις αποκλειστικά και μεμονωμένα σε μια περιοχή αλλά δίνοντας στίγμα πανοραμικά τις υποψήφιες περιοχές.
Η ιδιομορφία ,το ανάγλυφο αλλά και συνθήκες συγκλήσεων των ανέμων σε συνάρτηση τον βαθμό αστάθειας της εκάστοτε περιοχής  ορίζουν καταστάσεις και αποτελέσματα .



Προοπτική

Τα δεδομένα τείνουν προς μια επανάκαμψη και πάλι θερμότερων αερίων μαζών προς τέλη της νέας εβδομάδας ανεβάζοντας και πάλι την θερμοκρασία σε καλοκαιρινά επίπεδα.
Δεν φαίνεται με μια πρώτη αίσθηση να δίνεται ο ορισμός του καύσωνα. Εκτός ότι απέχουμε ημερών ελλοχεύει αρκετή μεταβλητότητα στο ανεμολογικό πεδίο όπου θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίδραση και στην εξέλιξη αυτής της θερμής μάζας.

Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
 Sozon Poyntos.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...