Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Κλιματικη αλλαγη? Η κληματόφυλλα της αμπελοφιλοσοφιας?

Οι απόψεις πολλές. Άλλες βάσιμες άλλες αβάσιμες άλλες ρεαλιστικές άλλες υπερβολικές κ.λπ.


Να μου επιτρέψετε μια προσωπική άποψη ως κοινός θνητός ζώντας στην γη χωρίς επιστημονικές περγαμηνές και χωρίς συνωμοσίες....



Σίγουρα είναι αναμφισβήτητο ότι τα τα τελευταία σύγχρονα χρόνια ο καιρός προβληματίζει παγκοσμίως κυρίως για την ακραία πολλές φορές μορφή του και σε εξπρές καταστάσεις .

Σίγουρα η συμμετρία και η κατανομή του ως προς τα καιρικά φαινόμενα είτε με επιλεκτικότητα  είτε με συχνότητα επίσης προβληματίζει.



Το κυρίαρχο όμως κομμάτι είναι η θερμοκρασία όπου κατά ερευνητών και μη σηματοδοτούν εδώ και συναπτά έτη μια ανοδική τάση.


Αν δούμε στατιστικά π.χ της χώρας μας υπάρχουν έτη με ανοδικές τασεις . Ομως και έτη με καθοδική τάση. Είναι άτυπο να υποθέσουμε που γέρνει η ζυγαριά . 



Προσωπικά θεωρώ ότι η κλιματική αλλαγή πράγματι υφίστανται όχι ως φαινόμενο συνωμοσίας αλλά ως παρωδία πραγμάτων.



Σε μια ραδιοφωνική εκπομπή στο ράδιο Χαλάζι του φίλου Κ .Πολυχρονη υποστήριξα [ προσωπικά]   θεωρώ οτι μας ταλανίζει η κλιματική αλλαγή του περιβάλλοντος και όχι  ο καιρός ως φαινόμενο.


Όλοι θα θυμόσαστε εν έτη την τρυπά του όζοντος ....τι είναι?


Τρύπα του όζοντος ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο το στρώμα του όζοντος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης (στρατόσφαιρα) μειώνεται σε πάχος πάνω από την Ανταρκτική. Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1985. Επειδή το λεπτότερο σημείο του είναι πάνω από το Νότιο Πόλο, η μείωση του πάχους του στρώματος έχει ως αποτέλεσμα την ονομαζόμενη «τρύπα» στο στρώμα του όζοντος. Λόγω του ότι το όζον (αλλοτροπική μορφή του οξυγόνου, τριατομικό οξυγόνο, Ο3) προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, απορροφώντας σημαντικό τμήμα της υπεριώδους ακτινοβολίας, η δημιουργία της τρύπας του όζοντος έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία. Επίσης αυξάνει την θερμοκρασία στον πλανήτη και συμβάλει αρνητικά στο λιώσιμο των πάγων. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται πως δημιουργήθηκε από υπερβολική χρήση χλωροφθορανθράκων (CFC) που χρησιμοποιούνταν ευρέως ως προωθητικά αέρια και σε ψυκτικές συσκευές όπως τα κλιματιστικά. Στην επέκτασή του επίσης συμβάλλουν τόσο τα καυσαέρια (από την κυκλοφορία των οχημάτων) όσο και τα αέρια απόβλητα των εργοστασίων.
(πηγη στοιχειων  Βικιπαίδεια]

Όλοι θα θυμόσαστε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και πως οι θεωρίες συνωμοσίας το πρόσφεραν με ξηρασίες και καύσωνες ..Στην πραγματικότητα το φυσικό φαινόμενο του θερμοκηπίου χρειάζεται για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε στην γη αλλιώς θα είμαστε κρυστάλλινοι πάγοι...




 Τo φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι μια φυσική διαδικασία. Το χρειαζόμαστε για να διατηρούμε τη Γη μας ζεστή, ώστε να υπάρχει ζωή και ανάπτυξη. Δίχως αυτό, η Γη θα ήταν κρύα περίπου -20 oC, και δεν θα μπορούσε να υπάρχει ζωή. Αντιθέτως, η μέση θερμοκρασία της Γης διατηρείται στο επίπεδο των 15 oC, χάρη στο φαινόμενο αυτό. Τα αέρια του θερμοκηπίου (που περιλαμβάνουν κυρίως το CO2 και τους υδρατμούς) σχηματίζουν ένα 'στρώμα' πάνω από το έδαφος της Γης σε ένα ορισμένο ύψος, ώστε αφού επιτρέψουν να εισέλθει η υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου, αυτή απορροφάται κατά ένα μέρος από τη Γη και την ατμόσφαιρα. Εν συνεχεία η υπόλοιπη ακτινοβολία την επανεκπέμπει η Γη, που ένα τμήμα της φεύγει προς το διάστημα και το υπόλοιπο εγκλωβίζεται από το στρώμα των αερίων του θερμοκηπίου.

Οταν ομως παραβιαζουμε τους κανονες .....
 
Τα τελευταία χρόνια οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες (βιομηχανίες, αυτοκίνητα κ.ά.) έχουν αυξήσει σημαντικά τις συγκεντρώσεις των αερίων των κατώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας (αέρια θερμοκηπίου) με αποτέλεσμα την αύξηση της απορροφούμενης ακτινοβολίας και την επακόλουθη θερμοκρασιακή μεταβολή. Υπολογίζεται ότι η μέση θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί κατά 0,5 με 0,6οC από το 1880, λόγω της έξαρσης του φαινομένου και μέχρι το έτος 2100, εάν δεν ληφθούν μέτρα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι από 1,5 έως 4,5οC.
πηγη στοιχειων ( http://www1.aegean.gr/gympeir/thermokipio.htm) 




Συμπερασματικά θεωρώ ότι η κλιματική αλλαγή υφίστανται στο περιβάλλον όπου υποδέχεται  ως οικοδεσπότης τον επισκέπτη καιρό.

Αν ο οικοδεσπότης δεν είναι φιλόξενος ,ο επισκέπτης δεν θα σεβαστεί την φιλοξενία.


Άραγε στην Δυτική Αττική φταίει ο καιρός ακόμη και έστω με ακρότητα πολλές φορές?

Η μήπως το κατά συρροών παραβιασμένο περιβάλλον?



Άραγε στις προηγούμενες γενιές υπήρξαν περίοδοι ξηρασίας η παγετωνικης υφής? Και φυσικά υπήρξαν.



Επίσης δεν είναι τυχαίο και η εμπορική εκμετάλλευση των πραγμάτων συνέπειας των κλιματικών αλλαγών του καιρού.



Δεν είναι τυχαίο η κατά συρροή διαφημίσεις [ κλιματιστικά, σιντριβάνια ,μπιτς μπαρ και Μύκονος] σε ότι αφορά τον καιρό με καύσωνες που ακόμη δεν ήρθαν και αν έρθουν .


Δεν είναι τυχαίο που  το 2017 σύσσωμες θεωρίες έφερναν στην Ευρώπη ξηρασίες αλλά αντί αυτού ο υετός ήταν απίστευτος έστω και αν ο χειμώνας ήταν θερμοκρασιακά κουτάβι.


Πολλά θα μπορούσαμε να βρούμε και να πούμε.


Όχι δεν είμαι ήσυχος και ούτε θεωρώ όλα βαίνουν καλώς . Αντιθέτως είμαι ανήσυχος όχι για την εμπορική και συνομωσιολογικη κλιματική αλλαγή αλλά για την κατά συρροή παραβίαση του περιβάλλοντος με πυρακτωμένα και καμένα δάση, με μπαζωμένα ρέματα ,με διοξείδιο του άνθρακα ,με βιομηχανίες ,με καταπάτηση κάθε λογικής υπόστασης προστασίας του περιβάλλοντος ατιμωρησιές ανύπαρκτα μετρά ,κ.λ.π.



Και αν  δεν αλλάξει σύντομα και σύσσωμα η λογική των κρατών τότε πράγματι η κλιματική αλλαγή θα πάρει σάρκα και οστά διότι απλά θα κάνει δεσμό με τον περιβάλλον δρώντας ένα ερωτευμένο ζευγάρι ενάντια στην ανθρωπότητα.

 Υ-Γ
Εικονικοι καυσωνες προς ωρας  και ξαναρχονται βροχες στην κεντρικη και βορεια Ελλαδα..


Εκ της διαχιρεισης Worldwide Weather.

Sozon Poyntos [ προσωπικη σκεψη και αποψη.]










 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...