Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ Καιρική απραξία με φθινοπωρινές θερμοκρασίες πρωί και βράδυ , πιο ανοιξιάτικες το μεσημέρι.]

Σε κλοιό καιρικής απραξίας με την έννοια  μεταβολών εισέρχεται η χώρα μας τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα μέρες.


Με μικρά σκαμπανεβάσματα θα κινηθεί η θερμοκρασία όπου το πρωί και το βράδυ θα είναι αισθητή η ψύχρα όπου και λόγω της καθαρής ατμόσφαιρας από την εν γένη απουσία οργανωμένων νεφώσεων η ακτινοβολία της ψύχρας θα μας θυμίζει τουλάχιστον φθινόπωρο πρωινές και βραδινές ώρες.


Στην αντίπερα όχθη οι μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι θα θυμίζουν πιο ανοιξιάτικο καιρό  ξεπερνώντας τους 20 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές αγγίζοντας  τοπικά σε ιδιαίτερες περιοχές το Όριο μεταξύ 24 έως 27 βαθμων Κελσίου αναλόγως και ιδιομορφίας περιοχής σε συνδυασμό το ανεμολογικό πεδίο εκείνη την ώρα


Θετικό στοιχείο για τα προσχήματα του φθινοπώρου το κατά εξακολούθηση βόρειο ρεύμα όπου και αυτό με την σειρά του θα έχει σκαμπανεβάσματα και θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τις θερμοκρασίες. Έτσι μέχρι την Παρασκευή οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στα επίπεδα που προαναφέραμε.

Το Σαββατοκύριακο με περαιτέρω ενίσχυση τους από μέτριοι έως ισχυροί θα ανέλθουν από ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί 7 έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία εξ αυτού θα σημειώσει μικρή πτώση .


Την νέα εβδομάδα φαίνεται με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιμένουν οι βόρειοι άνεμοι με τάση εξασθένησης και ξανά μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.


Ουσιαστικά ένα παιχνίδισμα μεταξύ ανέμου και θερμοκρασίας  και απουσία διαταραχών λόγω εκτεταμένου [ όχι συχνό άλλα όχι και σπάνιο ] αντικυκλώνα[ υψηλές πιέσεις] στα Βαλκάνια και κατά επέκταση στην χώρα μας.



Υ.Γ- Παρότι είναι παρακινδυνευμένο πέρα επταημέρου η οποιαδήποτε εικασία υπάρχει  η τάση από το τρίτο δεκαήμερο να σπάει αυτό το μοτίβο το αντικυκλωνικο, παρότι τα στοιχεία διίστανται με τον αντικυκλώνα να μένει πλέον δυτικότερα στα μέρη της ιβηρικής και να ανοίγει διάδρομος για νοτιότερη πορεία χαμηλών και ο καιρός στην χώρα μας να μεταβάλλεται με παρουσία διαταραχών.[ Λόγω απόστασης ημερών είναι μη ασφαλή ακόμη η πιθανότητα αυτή αλλά αρκετά υπαρκτή.]


Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
πηγη φωτο.. http://slideplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...