Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ εμμονή βορείου ρευματος ενδιάμεσα νοτιοδυτικό ρεύμα και βροχές.]

Με φθινοπωρινές θερμοκρασιακές  συνθήκες[ πρωι-βραδυ] αναμένεται να κυλήσει η τρέχουσα εβδομάδα καθώς ο συνδυασμός των πιέσεων ευνοεί το επίμονο Β,ΒΑ[ 4 έως 6 μποφόρ] ρεύμα με αποτέλεσμα τις χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως το πρωί και το βράδυ ενώ στην διάρκεια της ημέρας θα ανέλθουνε σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Στροφή των ανέμων στα μέσα της εβδομάδας που εξακολουθούν μεν στο βόρειο ρεύμα τους με εναλλαγή σε Β,ΒΔ[ 5 έως 6 μποφόρ]  κρατώντας με την σειρά τους  σχεδόν στα ίδια επίπεδα την θερμοκρασία.


Την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο αναμένεται αλλαγή του σκηνικού από διαταραχή που θα επιφέρει στροφή του ανεμολογικού πεδίου σε Ν,ΝΔ ρεύμα άνοδο της θερμοκρασίας και ταυτόχρονα βροχές και τοπικές καταιγίδες.[Πιθανών με τοπικές εντάσεις στα δυτικά και βόρεια διαμερίσματα καθώς και στο Β,ΒΑ Αιγαίο.] Όπως λέμε στην  καιρική μας διάλεκτο [ καιρός τύπου ΠΙ, που απασχολεί περιμετρικά την χώρα μας,με αποτέλεσμα εκτός των περιοχών που αναφέραμε να είναι αρκετά υπαρκτό το ενδεχόμενο για αξιόλογα φαινόμενα σε Δωδεκάνησα και Κρήτη.


Υ.Γ. Εξαιτιας της γρήγορης στροφής των ανέμων από Ν,ΝΔ στην διαδρομή του συστήματος σε Β,ΒΔ [ 5 έως 7 μποφόρ]  από τα δυτικά που θα επιφέρει πτώση της θερμοκρασιας,ειναι υπαρκτό το ενδεχόμενο και για πιθανές χιονοπτώσεις σε ψηλά υψόμετρα της ορογραφίας του ηπειρωτικού κορμού.



Λόγω των υπαρχουσών [ μεταβατικών] συνθηκών  πάντα ελλοχεύουν αλλαγές άρα και η προγνωσιμοτητα είναι ευμετάβλητη θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση αν κριθεί αναγκαίο.


Εκ της διαχώρισης Worldwide Weather.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...