Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. "Και ο Χειμώνας συνεχίζεται!"



6/1/2020 ημιορεινά Μεγάρων 400μ υψόμετρο περιοχι Χάνι Μεγάρων. 
  
Φίλες και φίλοι, χαίρεται, μετά από το διάστημα των Εορτών σας εύχομαι και από εδώ Καλή και δημιουργική Χρονιά με υγεία, προκοπή και καλά φαινόμενα να χουμε.
  Μετά από τις χιονισμένες γιορτές φέτος σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και της Ανατολικής Χώρας γενικότερα, με αρκετά εκατοστά έως μέτρα ακόμα στα ορεινά και ημιορεινά μας, όλα τα βουνά μας είναι λευκα χαρίζοντας τις ομορφιές της φύσης, βέβαια κατοικημένες περιοχές όπως τα Βίλια, η Οινόη, η Ερυθρές, το Μάζι Μεγάρων αντιμετώπισαν και αρκετά προβλήματα από τους "τόνους" χιονιού οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είπαν ότι είχαν αρκετά χρόνια να δουν τόσο χιόνι, όμως, μαθημένα τα βουνά στα χιόνια που λέει και ο θυμοσοφος λαός μας, ήρθαμε λοιπόν σε μια σχετική ηρεμία και ανάπαυλα της φύσης για λίγες μόνο ημέρες, με αρκετό κρύο όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
  Αυτή η Καιρική ανάπαυλα, φαίνεται να τελειώνει την επόμενη εβδομάδα με νέα διαταραχή η οποία θα φέρει αρκετές βροχές πιθανόν χιόνια στα ορεινά, ισχυρούς Β ανέμους στα Πελάγη και κρύο,κατα πάσα πιθανότητα φαίνεται να είναι διαρκείας πιθανόν δηλαδή να απασχολήσει τη Χώρα μας από τη Δευτέρα το απόγευμα και από τα Δυτικά της Χώρας μας έως τη Παρασκευή, συμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία.

  Πάμε να δούμε τώρα τι καιρός θα επικρατήσει βάση των τελευταίων στοιχειων στο Δυτικό άκρο του νομού Αττικής.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου...
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφωσεις κατά διαστήματα που τις νυχτερινές ώρες θα αυξηθούν, οι άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς 2με 3 bf, ενώ η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου θα κυμανθεί από 6°C έως 13°C,τη νύχτα και νωρίς το πρωί η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 3 °C χαμηλότερη.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου...
Λίγες νεφώσεις απ το πρωί που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς της βραδυνές ώρες θα σημειωθούν βροχές, οι άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 bf, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και στις περιοχές του Θριασίου Πεδίου από 6°C έως 10°C.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου...
Κατά μεγάλη πιθανότητα θα εχουμε Κακοκαιρία με βροχές βορείου ρεύματος, πιθανόν στα ορεινά των βουνών μας χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα, οι άνεμοι από ΒΒΑ ασθενείς έως μέτριες διευθύνσεις 3 με 5 bf, η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά της Δυτικής Αττικής από 6°C έως 10°C, στα ορεινά 2 με 3 °C χαμηλότερη.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου...
Χειμερινό το σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές και πιθανόν χιονοπτώσεις στα ορεινά των βουνών μας σε μεγάλα υψόμετρα, οι άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 bf όπου θα κάνουν την αίσθηση του κρύου μεγαλύτερη, η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου θα κυμανθεί στα επίπεδα της Τετάρτης .

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου...
Συννεφιά κατά διαστήματα με πιθανότητα τοπικών  βροχών, οι άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 2 με 4 bf, ενώ η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα ίδια επίπεδα.
Βίλια 


Βίλια 


Ο Καιρός στην πορεία του...

Όπως φαίνεται απ τα τελευταία στοιχεία στα διαγράμματα του Αμερικάνικου μοντέλου GFS καθώς και του Καναδικού GEM πολλά τα σενάρια για τη πορεία των καιρικών συνθηκών κατά πάσα πιθανότητα το κρύο θα συνεχιστεί όμως θα το δούμε και στη διάρκεια των επόμενων ημερών.
Διάγραμμα GFS

Διάγραμμα GEM


Εύχομαι σε όλους να περνάτε καλά και ο Χειμώνας πιθανόν να κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις πιο κάτω...
Ίδωμεν εν καιρώ!

Επιμέλεια Κόκκαλης Σταύρος εκ των Διαχειριστών της Weather House.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...