Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ. ( ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 9/10-1-2019.)


Χαμηλό βαρομετρικό με τάση εκβάθυνσης πίεσης οργανωμένο στα νερά της Ιταλίας με πορεία Α,ΒΑ  επάνω από τον ηπειρωτικό κορμό καταλήγοντας στο ΒΑ Αιγαίο έως αποχαιρετισμού του θα επιφέρει συνθήκες εκδήλωσης βροχών και καταιγίδων και ταυτόχρονα από τα ήδη υπάρχων ποσοστά ψυχρών αερίων μαζών σε συνάρτηση με την έλευση ενός ΝΔ ρεύματος ( μεταφορά υγρασίας ) και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα [ ίσως και σε πόλεις ] της κεντρικής χώρας , στην Ήπειρο και σε βήτα χρόνο ενδεχομένως σε Μακεδονία και Θράκη.



Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.


Οι βροχές και οι καταιγίδες θα εστιάζονται κυρίως στην δυτική ανατολική και νότια χώρα.


Άνεμοι πλέον στρεφόμενοι σταδιακά σε ΝΔ ρεύμα ενισχυόμενοι σε πολύ ισχυρές εντάσεις  έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενδεχομένως και 9 μποφόρ.


Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη όπου στην νύφη του βορρά ενδέχεται χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά η και ημιορεινά τμήματα και με προϋποθέσεις σε προάστια αυτής.



Υ-Γ.


Προσοχή τις βραδινές και πρωινές ώρες από το φαινόμενο του παγετού.

Προσοχή όπου υπάρχει ενδεχόμενο με την στροφή των ανέμων σε ΝΔ  που επιφέρει θερμότερες αέριες μάζες και λιώσιμο του χιονιού σε συνάρτηση των επικείμενων βροχών πιθανά τοπικά πλημμυρικα επεισόδια.


Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.



 Sozon Poyntos.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...