Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Καιρός στην Δυτική Αττική. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πρόποδες των Γερανείων περιοχή Χάνι Μεγάρων στα 500μ υψόμετρο, στο βάθος φαίνεται το Όρος Πατέρα. 


  Φίλες και φίλοι χαίρεται, οδεύοντας σιγά σιγά στα μέσα του Σεπτεμβρίου, αρχίζει η φύση να δείχνει τα σημάδια της στον ερχομό του Φθινοπώρου, τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν να παίρνουν το χρώμα του Φθινοπώρου κι έτσι όλοι προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τα "πρωτοβρόχια", πότε όμως θα έρθουν αυτά στην περιοχή μας;
  Είναι ένα ερώτημα που τα στοιχεία των παγκόσμιων μοντέλων καιρού δείχνοντας τη τάση ξεκάθαρα δεν μπορεί να απαντηθεί, διότι η εποχή είναι αρκετά ρευστεί στην μεταβλητότητα αυτών, άρα συμπέρασμα μπορούμε να δώσουμε ένα με δύο εικοση τετράωρα πριν αυτά εκδηλωθούν.

Πάμε να δούμε τώρα τι καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην περιοχή του Δυτικού άκρου του νομού Αττικής την εβδομάδα που έρχεται.

Σαν κύριο χαρακτηριστικό της νέας εβδομάδας που ξεκινά από αύριο Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου θα είναι η σταδιακή πτώση κυρίως των μέγιστων θερμοκρασιών ,έτσι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλα τα διαμερίσματα της Δυτικής Αττικής μόνο αραιές τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα είναι περισσότερες γύρω από τους ορεινούς όγκους των Γερανείων όρεων, του όρους Πατέρα και του Κιθαιρώνα, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση η οποία θα κυμανθεί η μέγιστη μεταξύ 32°C και 30°C ενώ η ελάχιστη 23°C και 21°C καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας , οι άνεμοι μόνο αύριο Δευτέρα 09/09 θα είναι ασθενείς Ν ΝΑ, απ τη Τρίτη θα στραφούν και πάλι σε Β ΒΑ και θα ενισχυθούν κυρίως απ τη Τετάρτη 11/09,η υγρασία θα κυμαίνετε σε χαμηλά επίπεδα,έτσι λοιπόν θα κυλίσει καιρικά η εβδομάδα που θα ξεκινήσει από αύριο.

Προοπτική...
  Όσον αναφορά σαν μια πρώτη τάση και μόνο τάση, στην πορεία φαίνεται απ τα στοιχεία τα οποία όμως είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθούν ότι κυρίως απ την επόμενη Κυριακή 15/09 οδεύοντας πλέον προς το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική καθώς και ο ερχομός για τα Πρωτοβρόχια και στην περιοχή μας, φυσικά πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε το οτιδήποτε και να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.
  Το Φθινόπωρο φαίνεται να έρχεται δυναμικά πάντως στο σύνολο της Χώρας  και να εναλλάσσεται με την εποχή που μας αφήνει το Καλοκαίρι δηλαδή σύμφωνα με τις διαθέσεις της Φύσης και του Καιρού.
  Ωστόσο, επισήμως το Φθινόπωρο φέτος  μπαίνει στις 23 Σεπτεμβρίου μαζί δηλαδή με τη Φθινοπωρινή Ισημερία , όταν ημέρα και νύχτα θα έχουν ίση διάρκεια. Από εκεί και πέρα, η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει ώσπου θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο της 22ας Δεκεμβρίου.

  Εύχομαι σε όλους καλή και υγιείς Εβδομάδα, Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν τη πορεία τους στους δρόμους της γνώσης και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν τη γενέθλια ημέρα τους αυτές τις ημέρες.

Επιμέλεια Κόκκαλης Σταύρος εκ των Διαχειριστών της ομάδας Weather House γιατί ο Καιρός έχει το δικό του "σπίτι".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...