Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [Σεπτέμβρης ο ακαμάτης. Όπου διαταραχή και φθινοπωρινή οσμή και συνάμα καλοκαιρινά απομεινάρια.]


Πρόλογος.


Μια πρώτη πρόβα τζενεράλε φθινοπωρινής οσμής τουλάχιστον θερμοκρασιακά είχαμε στην ελληνική επικράτεια συνοδεία και φαινομένων κυρίως δυτικά κεντρικά και βόρεια.
Μια προβα οπου ξεχωρα διαταραχης συναμα και ψυχρες μαζες απο τα βορεια.




Προοπτική.



Σχεδόν βελτιωμένος καιρός αύριο Κυριακή και Δευτέρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας .

Οι άνεμοι σε μερική εξασθένηση με βορείου ρεύματος υφής μέτριου μελτεμιού στα ανατολικά [ Αιγαίο] με στροφή σε νοτίου ρεύματος την νέα εβδομάδα και με συχνή μεταβλητότητα στα υπόλοιπα τμήματα με ΒΔ, ΝΑ ,Ν  με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ

Υποψία με υψηλές πιθανότητες για νέα διαταραχή το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης και επιλεκτικά και μεμονωμένα  ίσως Πέμπτη και Παρασκευή, με βροχές και τοπικές καταιγίδες και πάλι σε δυτικές κεντρικές και βόρειες περιοχές επί το πλείστο.

Ενδεχομένως τοπικά έντονου χαρακτήρα καθώς αυτές οι απότομες διακυμάνσεις τόσο θερμοκρασιακά όσο και οι γρήγορες καιρικές  εναλλαγές δημιουργούν ασταθείς συνθήκες.

Οι άνεμοι και πάλι ανεβάζουν ταχύτητα κοντά στα 7 μποφόρ  [ Αιγαίο ] νοτίου ρεύματος  ενώ στα δυτικά 4 έως 5  μποφόρ  ίσως τοπικά και 6  μποφόρ Ν.ΝΑ ρεύματος και μεταστροφή αυτών σε ΒΔ. και έλευση δυτικού ρεύματος στα δυτικά από την Πέμπτη

Η θερμοκρασία σε σχετική και πάλι πτώση.



Τάση

 Δεν φαίνεται να παίρνει απόφαση εύκολα ο Σεπτέμβρης να εγκαταλείψει την μάχη με καλοκαιρινά ψεκάσματα με προοπτική και πάλι να επιφέρει θερμοκρασίες μέγιστες κοντά η και πάνω από τους 30  βαθμούς Κελσίου κάτι που θα δούμε με περαιτέρω φρέσκα στοιχεία μετά και το πέρας της πιθανής διαταραχής από την Τρίτη.


Συμπερασματικά.

Το γνωστό κλοτσοσκούφι του Σεπτέμβρη που εύκολα λες φθινοπώριασε και από την άλλη παίζει παράταση καλοκαιρινής λάιτ οσμής.



Υποσημείωση.


Σε αυτές τις περιόδους ανασύνταξης της κυκλοφορίας  πάντα τα δεδομένα είναι εύθραυστα σαν το γυαλί  και χρειάζεται και προσοχή τόσο στα οποία φαινόμενα που πολλές φορές υποτιμούν και τα μοντέλα όσο και στην προγνωστική ροή .
 Καλό φθινόπωρο με υγεία, είτε έρχεται με ζόρι είτε με ταχύτητα.




Εκ της διαχείρισης Weather House.

 Sozon Poyntos.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...