Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ .[ Σεπτέμβρης ο διπρόσωπος.]


Με αργά και σταθερά βήματα τόσο θερμοκρασιακά άλλο τόσο και σε καιρικά φαινόμενα οδεύει η τάση του καιρού τις επόμενες ημέρες χωρίς ωστόσο να λείπει και το απομεινάρι καλοκαιρινού αρώματος στα ανατολικά και νότια κυρίως. Ένας διπρόσωπος Σεπτέμβρης παραδοσιακά όπως αναγράφεται στον τίτλο μας με αυγουστιάτικα συστατικά.


Ένα φθινόπωρο όπου έρχεται σταδιακά και όχι διά μαγείας αρχικά σε δυτικές και βόρειες περιοχες
 ως προς καιρικά φαινόμενα και μια στασιμότητα στα ανατολικά και νότια με επιρροή ακόμη ανέμων στο Αιγαίο κατά διαστήματα.


Συστήματα σιγά σιγά οργανώνονται στα δυτικά της Ευρώπης κατά περίσταση αρκετά ενισχυμένα σε γνώριμες περιοχές άπως π,χ η Ιταλία ενώ ταυτόχρονα θα ψυχραίνει σιγά σιγά η βόρεια Ευρώπη σε χώρες όπως Γερμανία Αυστρία Βέλγιο κ.λ.π.


Με αυτήν την ροή λοιπόν καθώς ο αντικυκλων ακόμη αντιστέκεται από την μια πλευρά και από την άλλη οι πιέσεις στα μέρη της Κύπρου θα συνηγορούν στην εμμονή των ανέμων στην ανατολική χώρα με αυξομειώσεις ενώ στην δυτική και βόρεια χώρα και μεμονωμένα στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές η καταιγίδες ίσως περισσότερες προς Σάββατο από την απόπειρα των συστημάτων της δυτικής Ευρώπης που βρίσκουν εμπόδιο στον εμμονικο αντικυκλώνα να μετακινηθούν ανατολικότερα με αποτέλεσμα να στροβιλίζονται για μέρες σχεδόν στάσιμα άλλα ταυτόχρονα να αντλούν δύναμη από τα εν δυνάμει ακόμη θερμά νερά της μεσόγειου.


Θα λέγε κανείς μια πάγια τακτική του καιρού μετάβασης στο φθινόπωρο άλλοτε με άνεση άλλοτε με ζόρι.


Όσο αφορά την πιθανότητα δημιουργίας  MEDICANE υφίστανται ως πιθανότητα  στα δυτικά κράσπεδα της Ευρώπης με ελάχιστη πιθανότητα στα μέρη μας λόγω του ισχυρού εμποδιστή αντικυκλώνα εξού και σε περιστασιακή εξασθένηση του το ωστικό κύμα του συστήματος μας δίδει σε εξασθενισμένη μορφή τα όποια φαινόμενα.,

Φυσικά ενίοτε οι όποιες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια κυρίως από Σάββατο και λόγω υπαρκτής ακόμη θερμής μάζας δεν αποκλείεται παρατήρηση τοπικών χαλαζοπτώσεων.


Αυτά από εμάς ως θεωρεία τα υπόλοιπα στην πράξη από τον καιρό.,


Καλή καιρική και σχολική σεζόν σε όλους και όλες με υγεία.


Πηγη φωτο
Agganis Tours:

Εκ της διαχείρισης Weather House.

Sozon Poyntos.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...