Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗΣ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Χαιρετώ τους απανταχού καιροφιλους.


Παρότι δεν συνηθίζω να τρέχω σε μακρύ διάστημα όπου προφανώς και το ποσοστό πιθανότητας απέχει της πραγματικότητας όπως λέμε λαικα είναι σαν προφητεία η όπως ο καθείς το ερμηνεύει με βάση τουλάχιστον της κυκλοφορίας θέτω μια πανοραμική επιφανειακή πιθανή ροή για το επόμενο διάστημα έστω επιδερμικής οπτικής με λίγα και λυτά λόγια.


Υπόλοιπος Οκτώβρης.



Όπως ήδη είναι γνωστό μπήκαμε σε ένα διάστημα αιθρία καιρού χωρίς σημαντικά έως καθόλου καιρικά φαινόμενα ελλείψει και χαμηλού αιτίου ενώ ταυτόχρονα με σχετικά θερμότερες αέριες μάζες θα ανεβάσουν την θερμοκρασία  χωρίς όμως υπερβολικές τιμές.

Ανεμολογικώς μια ροή βόρειας συνιστώσας στα δυο πελάγη. Από την δυτική πλευρά του Ιονίου ένα Β.ΒΔ ρεύμα και στην αντίπερα όχθη ένα Β.ΒΑ ρεύμα ένα στιλ μελτεμιού θα λέγε κανείς με την διαφορά πιο ξηρής μορφής και λιγοστού ποσοστού με περιεκτικότητα ψυχρότερων αερίων μαζών καθώς στην ανατολική πλευρά της χωράς αναμένονται οι θερμότερες αέριες μαζες. Ουσιαστικα το Β,ΒΑ ανεμολογικό πεδίο ισορροπεί παρόλα αυτά το θερμοκρασιακό εύρος.

Στα ηπειρωτικά στεριανά μια μεταβλητότητα ανέμων ενώ δεν αποκλείεται περιστασιακά να παρατηρηθούν ξέμπαρκες θερμικές αστάθειες με μπόρες αραιά και που.

Μια ροή που φαίνεται εκ πρώτης όψεως θα μας συνοδέψει ένα δεκαήμερο.

 Στην συνέχεια διαφαίνεται μια προσπάθεια σχετικής αλλαγής της ροής στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη με διαταραχή από τα δυτικά με πιθανότητες και πάλι για βροχές η καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και ταυτόχρονα ένα πιο Α,ΝΑ  ρεύμα στην δυτική νοτιοδυτική χώρα και εμμονή Β,ΒΑ ρεύματος στην ανατολική μας πλευρά της χώρας.

Θερμοκρασιακός υπάρχει ταυτόχρονα μια πιο καθοδική τάση ως προς τις μέγιστες τιμές .

Όσο βαδίζουμε προς την μεγάλη μας εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και ταυτόχρονα στο πέρας του τρέχοντος μήνα διαφαίνεται μια προσπάθεια πιθανής οργάνωσης και αποκοπής πιο οργανωμένης διαταραχής στα δυτικά [ όπου θα εξαρτηθεί ] βεβαίως συνολικά πως θα εξελιχθούν τα συστήματα στον Ατλαντικό σε συνάρτηση και ιβηρικής χερσονήσου ώστε ανάλογα την τελική θέση του αντικυκλώνα πόσο ανατολικότερα μπορεί να μετακινηθει το πιθανό αυτό σύστημα άρα και στην χώρα μας με αποτέλεσμα πιθανότητας φθινοπωρινού καιρού στην εθνική επέτειο με πιθανή εισροή και πιο ψυχρότερων αερίων μαζών απο τα Β,ΒΑ κράσπεδα με πτώση της θερμοκρασίας σε φθινοπωρινή όψη χωρίς χειμωνιατικες υπερβολες.

Συμπερασματικά μια ροή πάνω σε σχοινί για την συγκεκριμένη ημέρα.
Τάση Νοεμβρίου.

Θεωρώ βάση κυκλοφορίας απέχουμε σε βαθιά κρύα μονοπάτια όσο αφορά την χώρα μας [ φυσιολογικό θα λέγε κάποιος ] με σπασμωδικές πτώσεις τις θερμοκρασίας καθώς κρύες μάζες θα απασχολούν κυρίως βορειότερες χώρες ανατολικής κυρίως περιφέρειας καθώς και πάλι οι αντικυκλωνικες πιέσεις δυτικότερα δεν αφήνουν  εύκολα το παιχνίδι.

Διαφαίνεται όσο προχωρά ο Νοέμβρης να ψυχραίνονται οι βόρειες χώρες και στην δυτική περιφέρεια.

Σπασμωδικά απομεινάρια αυτών των ψυχρών μαζών θα νιώθει η κεντρική και βόρεια κυρίως ελληνική επικράτεια.

Παρήγορο και ενθαρρυντικό ότι η υφή της κυκλοφορίας δεν διαφαίνεται με συμπαγή και οργανωμένη αντικυκλωνικη ροή στην χώρα μας άρα με ανεβασμένο τον δείκτη πιθανότητας για αρκετές βροχές που είναι και το φυσιολογικό και το πιο σημαντικό για τον μήνα Νοέμβρη.



ΥΓ. Η μακροπρόθεσμη αυτή σκέψη είναι θεωρητική μέχρι απόδειξης εκ καιρού .

ας μην βιαζόμαστε να φέρουμε τον χειμώνα με καμιόνι πριν το φθινοπωρινό σκίρτημα όποιο κι αν είναι αυτό.



Καλή υγεία καιροφιλοι.


Εκ της διαχείρισης Weather House.
πηγη φωτο .. xalkidikipolitiki.

Sozon Poyntos.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...