Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. "Το μικρό καλοκαιράκι, μέσα στο Φθινόπωρο!"

Μέγαρα πανοραμική άποψη του λόφου στο κέντρο της φωτογραφίας στο ύψομα η "σειρήνα" που λέμε όπου ηχούσε κατά τη περίοδο του πολέμου της 28ης Οκτωβρίου του 1940,τη περιοχή αυτή επίσης οι ντόπιοι τη λέμε και Μάνη λόγο του υψόματος που έχει κατά κύριο λόγο. 


  Φίλες και φίλοι του καιρού χαίρεται,ξανά βρισκόμαστε μετά από μια βδομάδα μέσα από το μπλόκ της ομάδας μας για να μάθετε ότι έχει σχέση με τον καιρό για το Δυτικό άκρο του νομού Αττικής, μια περιοχή που έχει τον "δικό της καιρό" μέσα απ το δικό της "Καιρικό σπίτι".
  Μια νέα εβδομάδα ξεκινά που όμως δεν θα έχει διαφορά στην καιρική κατάσταση της περιοχής μας από αυτήν που τελειώνει.
  Το μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου πιο νωρίς απ ότι έπρεπε, είναι εδώ,μήπως στην πορεία έχουμε αλλαγές και μάλιστα εντυπωσιακές; Μένει να δούμε τι μας επιφυλάσσει η πορεία .

  Πάμε να δούμε λοιπόν τον καιρό που θα επικρατήσει στο Δυτικό άκρο του νομού Αττικής μέσα από τα "μάτια"της Weather House.

  Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Οκτωβρίου.
  
  Και τις δύο ημέρες, γενικά αίθριος καιρός σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενής 2 με 3 bf, ενώ η μέγιστη  θερμοκρασία στα Μέγαρα, τη Μάνδρα και στην Ελευσίνα θα κυμαίνετε μεταξύ των 29°C τη Δευτέρα ενώ τη Τρίτη 28°C,στα Βίλια η μέγιστη θα είναι 27°C,οι ελάχιστες τώρα θα κυμαίνονται στους 16°C στα Μέγαρα τη Μάνδρα και την Ελευσίνα ενώ στα Βίλια στους 13°C και τις 2 ημέρες.

Τετάρτη16 Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. 

Σχεδόν ίδιος καιρός σε όλες τις πεδινές περιοχές της Δυτικής Αττικής με αίθριες καιρικές συνθήκες, λίγες αραιές νεφώσεις μόνο τις μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες κυρίως στους ορεινούς όγκους, οι άνεμοι κατά πάσα πιθανότητα θα στραφούν σε ένα ΝΝΔ ρεύμα το οποίο θα είναι ασθενής,η θερμοκρασία στις μέγιστες τιμές στα πεδινά και στις πόλεις θα κυμανθεί γύρω στους 27°C με 28°C ενώ οι ελάχιστη στους 17°C με 18°C,στα Βίλια οι άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενής, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία στους 27°C με 26°C, η ελάχιστη θα κυμανθεί μεταξύ 14°C και 15°C.
 Έτσι λοιπόν οι αίθριες καιρικές συνθήκες κατά κύριο λόγο, οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις ασθενής και η υγρασία κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τη νέα εβδομάδα στην Δυτική Αττική.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ...

Κατά πάσα πιθανότητα και με βάση τα στοιχεία μετά της 21 Οκτωβρίου διαφαίνεται μια πτώση στις θερμοκρασίες τόσο  στις στάθμες των 850 hPa όσο και στις στάθμες των 500 hPa, άρα προφανώς και σταδιακή  πτώση της θερμοκρασίας επιφανείας, καθώς βέβαια και βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους εναρμονίζοντας με την εποχή, βέβαια να τονίσουμε όπως το λέμε συνεχώς ότι το Φθινώπορο είναι η μεταβατική εποχή μεταξύ Καλοκαιριού και Χειμώνα, άρα από την ηλιοφάνεια και τις καλές καιρικές συνθήκες, στις βροχές τη συννεφιά και τη πτώση των θερμοκρασιών.
 
Ενδεικτικά το διάγραμμα για τη Δυτική Αττική μέσο του Καιρικού μοντέλου GFS στο 0ζ στις 12/10.

Εν κατακλείδι, μετά της 20 Οκτωβρίου φαίνεται βάσει των τελευταίων στοιχείων αλλαγή του καιρού με βροχές και πτωση της θερμοκρασίας το πόσο σημαντική θα είναι η αλλαγή αυτή θα τη παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε όπως κάνουμε πάντα μέσα απ την ομάδα μας που σέβεται και αγαπά τον καιρό.
 Εύχομαι σε όλες και όλους καλή εβδομάδα με υγεία και ας προσπαθούμε να παίρνουμε ορισμένες καταστάσεις με τη θετική τους πλευρά.

Επιμέλεια Κόκκαλης Σταύρος ενας εκ των Διαχειριστών της καιρικής  ομάδας Weather House.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...