Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Προοπτική του καιρού επόμενων ημερών ( Αστάθειες σε πρώτη φάση κύμα θερμών αερίων μαζών σε δεύτερη φάση, ερωτηματικό σε επαναφορά ασταθούς περιόδου.)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 



-Σε δυο καιρικές ενότητες διαχωρίζετε ο καιρός της παρούσας νέας εβδομάδας.

Η πρώτη ενότητα στο πρώτο μισό αυτής με συνθήκες αστάθειας και λυτές θερμοκρασιακές τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά και σε δεύτερο χρόνο ενδεχομένως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 -Η δεύτερη ενότητα ενδέχεται σε νέο κύμα εισροής θερμών αερίων μαζών με πιο σχετική διάρκεια από την τελευταία με πιο εκτεταμένες υψηλές τιμές  και επιλεκτικά θα λέγαμε κατά συνθήκη σε μίνι καύσων τοπογραφικά και ανεμολογικώς . 


ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

 1η ενότητα.

Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη.

Ασταθής καιρός κυρίως από μεσημεριανές και απογευματινές  ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά  ( συμπεριλαμβανομένης  και Αττικής κυρίως αύριο Τρίτη. )

και ενδεχομένως σε ορεινά της Κρήτης και σε δεύτερο χρόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συμπερασματικά  πιο οργανωμένες αστάθειες Δευτέρα και Τρίτη και πιο επιλεκτικές  την Τετάρτη.

 Παρατήρηση.

Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

  Άνεμοι

Επικρατέστεροι βορείου ρεύματος 5 έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά και 7 μποφόρ σε φθίνουσα  τιμή μέρα με την μέρα στρεφόμενοι σε δυτικούς  προς Τετάρτη.

   Θερμοκρασία.

Αναλογικά   ως μέγιστες   ως βάση τους 30 βαθμούς Κελσίου  και αναλόγως  τοπογραφίας ηπειρωτικών αλλά και νησιωτικής χώρας λίγο πάνω  και λίγο κάτω,

Σε σταδιακή  άνοδο από την Τετάρτη.


2η ενότητα.

 Πέμπτη - Παρασκευή - ΣΚ.

 Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και περιορισμός της αστάθειας.

Αιτία νέες θερμές αέριες μάζες  σχετικής διάρκειας της προαναφερθείσες ημέρες με ερωτηματικό την Κυριακή δίδοντας πιο εκτεταμένες τιμές 33-36 βαθμών Κελσίου και κατά συνθήκη επιλεκτικά ίσως εντοπιστούν τιμές σε όρια  τιμων 37-39 βαθμών Κελσίου.


Παρατηρήσεις.


Στην ανατολική χώρα θα δρα το κλιματιστικό μελτέμι.

Οι υψηλές   θερμοκρασίες είναι δυσανάλογες και βάση ανεμολογικού πεδίου ως υφή καταβατη ανέμου σε συνάρτηση το ποσοστό έντασης των θερμών αερίων μαζών


Συμπερασματικά θα λέγαμε μια πιο εκτεταμένη ζέστη και σε σχετική διάρκεια μετά και την 24ωρη πρώτη γεύση του περασμένου Σαββάτου , αλλά χωρίς ακραία  μορφή για την εποχή.



Προοπτική.

Πτώση της θερμοκρασίας διαφαίνεται από την Κυριακή με πιθανότητα νέας εκτεταμένης αστάθειας όπου αφήνουμε ερωτηματικό ( ? ) όπου θα δούμε με νεότερα ασφαλή δεδομένα.


Εκ της διαχείρισης  Weather House.


Sozon Poyntos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

"Τοπικές Βροχές Κυριακή Βράδυ και Δευτέρα, από Τρίτη βελτίωση!" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Η παραλία Βαρέας Μεγάρων το Χειμώνα.    Φίλες και φίλοι χαίρεται,διαταραχή από Δ ΒΔ της Χώρας μας θα επιρεάσει τον καιρό  μας με βροχ...